Adana'da feci kaza! Durması için el kaldırdığı aracın çarptığı kadın hayatını kaybetti

Adana'da yaya geçidi üzerinden yolun karşısına geçerken durması için el kaldırdığı aracın çarptığı kadın hayatını kaybetti.

Kaza dün saat 19.00 sıralarında Sarıçam ilçesi Kozan Yolu'nda meydana geldi.

Ailesiyle birlikte yolda yürüyen Elvan Özdemir, yaya geçidine geldiği sırada yolun karşısına geçmek istedi.

Özdemir, bu sırada hızla gelen plakası ve sürücüsü öğrenilemeyen otomobile durması için el kaldırdı.

Bir taraftan da yürümeye devam eden Özdemir, otomobilin çarpmasıyla yola savruldu. Özdemir ağır yaralandı.

Çağırılan ambulansla hastaneye kaldırılan Özdemir, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kaza güvenlik kamerasına yansırken, sürücü de gözaltına alındı.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yaya geçidinde yayaya çarpmanın cezası nedir?

Yaya geçidinde yayaya çarpmak fiilinin gerçeklemesi durumunda aracın sürücüsünün asli kusurlu olduğu kabul edilmekte ve sürücü TCK’nun 89/1 maddesi uyarınca, taksirle yaralama suçu işlendiğinde, fail üç aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılmaktadır. Ayrıca, eğer sürücünün yaya geçidinde yayaya çarpmak fiili bilinçli taksirle yaralama suçunu olarak değerlendirilmeye tabi tutulacak olur ise, TCK’nın 89. maddesi uyarınca belirlenen ceza, üçte bir ile yarısı oranında arttırılabilir.

Yaya geçidinde yayaya çarpmak sonucunda yayanın hayatını kaybetmesi durumunda, failin karşılaşacağı yaptırımlar daha da ağırlaşır. TCK’nın 85. maddesi uyarınca, basit taksirle ölüme sebep olma suçunun cezası iki yıldan altı yıla kadar hapis cezasıdır. Eğer bu eylem bilinçli taksirle gerçekleşmişse, failin alacağı ceza üçte birden yarısına kadar arttırılabilir. Bu nedenle, yayaya çarparak yayanın bilinçli taksirle ölümüne sebep olan sürücü, 9 yıl hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir.

Kaynak:DHA

Öne Çıkanlar