Abdurrahman Dilipak 'Gülen' için 'Ayet' paylaştı; AKP'liler ayaklandı: 'Gözaltına alınsın'

Abdurrahman Dilipak 'Gülen' için 'Ayet' paylaştı; AKP'liler ayaklandı: 'Gözaltına alınsın'
AKP'ye yakınlığıyla bilinen İslamcı yazar Abdurrahman Dilipak, Fethullah Gülen'in ölümünün ardından yaptığı paylaşımda "İnan lillahi ve inna aleyhi raciun. Allah'tan geldik ve Allah'a döndürüleceğiz" dedi Dilipak'ın paylaşımına AKP'lilerden tepki geldi

FETÖ lideri Fethullah Gülen'in ölümünün ardından Abdurrahman Dilipak'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım gündem oldu.

Dilipak'ın "Gülen ölmüş. İnan lillahi ve inna aleyhi raciun. Allah'tan geldik ve Allah'a döndürüleceğiz. Gülen ve ağlayan adamın öbür dünyada gülecek mi, ağlayacak mı olduğunu o zaman göreceğiz. Gülencileri güldüren ve ağlatanların da hesabı o gün görülecek. Bu günü şahidliklerin çoğu o gün geçerli olmayacak sanıyorum" ifadelerine AKP cenahından tepki yağdı.

2.webp

Gözaltı çağrısı

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Avukat Burak Bekiroğlu, Dilipak için "ivedilikle gözaltına alınması" çağrısı yaptı. Bekiroğlu, Dilipak'a tepki göstererek, "Oranı buranı oynatma Dilipak. Şeytanın arkasından dua ediyorsun. En son dayanamadın nasıl gizlice terörist elebaşına hayran olduğunu bugün içinden çıkarttın" dedi.

Cem Küçük de topa tuttu: Tüm alakam bitmiştir

Türkiye gazetesi yazarı ve TGRT Haber sunucusu Cem Küçük de Dilipak'a "Allahım aklımıza mukayet ol. Bu ne rezil açıklama böyle" diye tepki gösterdi.

AKP'nin sosyal medyada öne çıkan isimlerinden Fatih Tezcan da "Bu andan itibaren Abdurrahman Dilipak’la olan tüm alakam bitmiştir. Fetullah Gülen ve örgütü milyonlarca insanın kanına girdi, hayatlarına tecavüz etti, şahsıma kumpaslar kurdu, hayatımı zindan etti, ardından duâ okuyan kim olursa olsun aynı şekilde muamele ederim. Nokta" ifadelerini kullandı.

Dilipak'tan yeni açıklama

Abdurrahman Dilipak tepki çeken paylaşımının ardından yeni açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bu dünyada tartışıp durduğumuz şeylerin hakikati bize öbür dünyada gösterilecektir. Bana sorarsanız gülen CIA nın türkiyedeki teşaronudur. Bu konuyla ilgili 90 ların başından itibaren bir çok yazım var. Birileri bu adamın peşinden koşarken ben hep bu tehdide dikkat çektim. Bu bağlantıyı kuran da dönemin MİT müsteşarı Fuat Doğudur.

Onu diyanetle ilişkilendiren de DİB başkan yardımcısı Yaşar Tunagür’dür. İpler kopada kadar her istediklerini aldılar Paralel Devlet olarak. Düne kadar kadar bu konuda kendilerini uyaran birine trollerini saldırtanlar, bu konuda uluslararası sistemin kirli oyunlarını doğru anlamaya çalışsınlar. Kendi içlerindeki FETÖ nün zihniyet ikizlerine baksınlar Evet her nefis ölümü tadacaktır. Ondan geldik Ona döndürüleceğiz. O gün kim ağlayacak kim gülecek göreceğiz, o gizlenenlerin açıklandığı günde... Nasıl bilirsiniz derseniz yarın bu konuyu da yazacağım."

Fethullah Gülen kimdir?

28 Şubat sürecinde, dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü; Gülen ve örgütlenmesi hakkında bir rapor hazırladı. Rapora göre, Gülen bir örgütün lideriydi ve liderlik ettiği örgütün mensupları Türk emniyet birimlerine sızmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü bu raporu aldıktan 3 gün sonra, 21 Mart 1999'da; sağlık problemlerini sebep gösteren Gülen, Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti. O tarihten itibaren Pensilvanya eyaletindeki Saylorsburg kasabasında yaşadı.

15 Temmuz darbe girişimi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanması tarafından 16 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe girişiminin emrini vermekle yargılanan Fethullah Gülen için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'li yetkililere "O zatı (Gülen'i) artık bize teslim edin" çağrısında bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı, 27 farklı suçlamadan dolayı, ABD'ye resmî olarak yedi kez Fethullah Gülen'in iadesi için talepte bulunuldu.

Fethullah Gülen, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından; "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme", "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etme", "Cumhurbaşkanına suikast", "dolandırıcılık", "resmî belgede sahtecilik", "sınav sorularının çalınması", "usulsüz dinleme", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlarını gerçekleştirmek ile suçlanmakta, ayrıca 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimin bir numaralı faili olduğu ifade edilmekte.

Ayrıca Fethullah Gülen, Fethullahçılar'ın darbe girişimi öncesi işlediği iddia edilen suçlar ve 15 Temmuz 2016 darbe girişimi olmak üzere hakkında açılan 45 davada bir numaralı sanık olarak hâlen yargılanmakta.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar