ABD'de çamaşırhane makinelerindeki güvenlik açığı: Ücretsiz çamaşır yıkama mümkün

ABD'de çamaşırhane makinelerindeki güvenlik açığı: Ücretsiz çamaşır yıkama mümkün
ABD'de büyük şehirlerde yaygın olarak kullanılan "çamaşır yıkama mağazaları", büyük bir güvenlik açığıyla gündemde.

Kaliforniya'da UC Santa Cruz üniversitesinin iki öğrencisi Alexander Sherbrooke ve Iakov Taranenko, CSC ServiceWorks tarafından işletilen bir milyondan fazla çamaşır makinesini ücretsiz çamaşır yıkama döngüsü verme riskiyle karşı karşıya bırakan bir güvenlik açığı buldu.

ABD'de apartmanlarda çamaşır makinelerinin yaygın olmaması nedeniyle sıkça tercih edilen çamaşır yıkama mağazalarında, çamaşır makinelerini ücretsiz kullanmaya imkân veren bir güvenlik açığı ortaya çıktı. Bu hata, kullanıcıların makineleri ücretsiz olarak çalıştırabilmelerine neden oldu ve büyük yankı uyandırdı.

CSC Go uygulaması üzerinden yapılan saldırılar

Çamaşır yıkama hizmeti sunan kullanıcılar, genellikle CSC Go uygulamasını telefonlarına indirerek bakiye yüklüyor ve makineleri çalıştırmak için bu bakiyeyi kullanıyorlar. Ancak bu uygulamada keşfedilen bir güvenlik açığı, ABD, Kanada ve Avrupa'daki internet bağlantılı çamaşır makinelerinin uzaktan komutlarla ücretsiz olarak çalıştırılabilmesine olanak tanıyor. Güvenlik açığı, 90 yıllık bir şirket olan CSC ServiceWorks tarafından işletilen makineleri hedef alıyor.

Öğrenciler Hatanın Farkına Vardı

Sherbrooke Üniversitesi'nden iki öğrenci, hesaplarında bakiye olmadan dizüstü bilgisayarları aracılığıyla makineleri çalıştırmayı başardı. Bu süreçte, CSC Mobile Go uygulamasında görünen hesaplardan birine milyonlarca dolar eklemeyi de başardılar. Bu durum, öğrencilere büyük miktarda çamaşır yıkama imkânı sağlarken, şirketin milyonlarca dolar kaybetmesine neden olabilecek bir tehdit oluşturdu.

Etik ve güvenlik endişeleri

İki öğrenci, etik nedenlerle bu hatanın nasıl çalıştığını açıklamadı. Şirket ise henüz bu güvenlik açığını düzeltecek bir güncelleme yayınlamadı. Bu nedenle, güvenlik açığından haberdar olan kişiler makineleri ücretsiz olarak kullanmaya devam edebiliyor.

Öne Çıkanlar