Depremde 80 kişinin ölümünün şüphelisi doktora il sağlık müdürlüğü payesi

Depremde 80 kişinin ölümünün şüphelisi doktora il sağlık müdürlüğü payesi
11 kenti yıkan 6 Şubat depremlerinde yoğun bakımdaki 80 kişinin hayatını kaybettiği Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başhekim olarak görev yapan Dr. Sıtkı Sönmez, Hatay İl Sağlık Müdürlüğüne atandı.

Halk Tv yazarı İsmail Saymaz bugünkü yazısında 11 kenti yıkan ve Türkiye'yi sarsan 6 Şubat depremlerinde Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başhekim olarak görev yapan ve yoğun bakımdaki 80 kişinin ölümünün şüphelisi olarak soruşturulan Dr. Sıtkı Sönmez'in Hatay İl Sağlık Müdürlüğüne atandığını yazdı.

HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ VAR

İsmail Saymaz’ın aktardığına göre, hakkında depremde ölen hastalarla ilgili soruşturma izni verilmesine rağmen Sönmez, 4 Eylül’de Hatay İl Sağlık Müdürü olarak atanmış durumda.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun özel ekibi, yeni il sağlık müdürü belirlemek için Hatay’da incelemeler yapmış ve Sönmez’in sağlıksız bir durumda olduğu, brifinglerde uyuyakaldığı iddiaları ortaya atılmıştı. Buna rağmen Sönmez il sağlık müdürü olarak atandı..

USULSÜZLÜKLE SUÇLANAN KARDEŞİ MÜDÜR YARDIMCISI

Ayrıca, Sıtkı Sönmez’in kardeşi İlhami Sönmez de İl Sağlık Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor. İlhami Sönmez’in, göçmen sağlığı merkezleri için yapılan bina kiralamalarında usulsüzlük yapıldığı iddiaları bulunmasına rağmen soruşturma açılmadığı ifade ediliyor.

Kardeşlerin sağlık teşkilatında etkin görevler aldığı ve teşkilatı aile boyu yönetmeye çalıştıkları öne sürülüyor.

DEPREMDE ÜÇ ÇOCUĞUNU KAYBETTİ

Dr. Sıtkı Sönmez’in, depremde ailesinin de büyük bir kayıp yaşadığı, apartmanlarının yıkıldığı ve üç çocuğunu kaybettiği, kendisinin ise 41 saat sonra enkazdan kurtarıldığı da biliniyor.

Kaynak:Halk Tv

Öne Çıkanlar