20 bin sözleşmeli öğretmen alımında mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

20 bin sözleşmeli öğretmen alımında mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?
Gözler 20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçlarına çevrildi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konuyla ilgili açıklama yaptı. Peki mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin süreç henüz tamamlanmadı. Mülakat aşamasını geride bırakan öğretmen adayları, sonuçların açıklanmasını beklerken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den önemli bir açıklama geldi. Tekin, mülakat sonuçlarının Danıştay'ın vereceği karara göre açıklanacağını belirtti.

2023-2024 eğitim-öğretim yılı, 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmenin katılımıyla 74 bin okulda ve yaklaşık 750 bin derslikte başladı. Yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte öğretmen atamaları da tekrar gündemin ön sıralarına yerleşti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sözleşmeli öğretmen alım sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Tekin, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında, öğretmen atamalarında mülakat ve KPSS puanlarının yüzde 50'şer oranında dikkate alındığını hatırlattı. Daha önce yüzde 100 mülakat notuna göre yapılan atamaların, yeni düzenlemeyle birlikte daha dengeli hale getirildiğini belirtti. Tekin, "Mülakatların tamamen kaldırılmasını isteyenler, dava açtı. Ancak biz zaten yüzde 100 mülakat oranını yüzde 50’ye düşürdük. Danıştay'da devam eden bu dava sonuçlanana kadar, mülakat notlarını açıklamamız mümkün değil," dedi.

Bakan Tekin, Danıştay'ın vereceği karara göre sürecin netleşeceğini ve atamaların hızla gerçekleştirileceğini ifade etti. Gelişmeler oldukça kamuoyuyla paylaşılacağı belirtiliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar