SGK Uzmanı İsa Karakaş ‘gözünüz aydın’ diyerek duyurdu : Maaş hesabı değişti

SGK Uzmanı İsa Karakaş ‘gözünüz aydın’ diyerek duyurdu : Maaş hesabı değişti
Son günlerde emeklilik maaşları ile ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. SGK Uzmanı İsa Karakaş, emekli maaşlarındaki zammın değişeceğini duyurarak, bu konudaki belirsizlikleri ortadan kaldırdı.

Emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla yapılan bu düzenlemeler, toplumun geniş bir kesimi tarafından merakla bekleniyordu.

Kamusonhaber'deki habere göre; Milyonlarca emeklinin merakla beklediği maaş zammında enflasyon oranları belli olmuştu. SSK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde 24,73 zam alacakken, memur emeklisi de yüzde 19,31 oranında zammı alacak. Kök maaş meselesi nedeniyle 1.8 milyon emeklinin en düşük emekli maaşına ise seyyanen artış yapılacağı belirtiliyor. SGK Uzmanı İsa Karakaş sevindirici haberi vererek tüm emekli maaşlarındaki zammın değişeceğini açıkladı.

thumbs-b-c-4c3fedd1ff1791581a9a1ca1029b6666.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL OLACAK?

SGK uzmanlarının 2025 emekli zammı ile ilgili tahminleri sürüyor. Özellikle en düşük emekli maaşı zammı konusunda sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun’dan önemli açıklamalar geldi. Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşına Ocak ayında %20’lik bir artış beklediğini dile getirdi. Eğer bu artış beklendiği düzeyde olursa yeni en düşük emekli maaşı 15.000 TL seviyesine güncellenecek.

thumbs-b-c-f1e652ec98e20d10776cc344bd09a280.jpg

Ancak hem emekli Ocak 2025 zam oranları hem de en düşük emekli maaşı ile ilgili kesin konuşmak şu anda mümkün değil. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından şu ana kadar henüz 2 aylık enflasyon verisi açıklandı.

kesin oranlar ise 3 Temmuz 2025 tarihinde 6 aylık Enflasyonun netleşmesi ile ortaya çıkacak. o sebeple şu anda verdiğimiz rakamlar tahminden ibaret.

İlgili Haberler

Kaynak:kamusonhaber.com.tr

Öne Çıkanlar