Okullarda 'Görevimiz Afet Bilinci'

Okullarda 'Görevimiz Afet Bilinci'
İstanbul Bağcılar'da sivil toplum kuruluşu olan Mahmutbey Selanikliler Derneği ve Bağcılar Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü afet seminerleri devam ediyor.

Kasırgalar, seller, depremler ve orman yangınları gibi doğal afetler, hayatımız boyunca her an karşı karşıya kalabileceğimiz doğa olaylarıdır. Doğal afetlerin önlenemez ve engellenemez olmaları nedeniyle toplumların afet sürecini yönetim becerileri geliştirmeleri için bilinçlendirilmeleri büyük önem taşır. Toplumsal bilinç ancak bireysel eğitimle kazanılır. Bu nedenle, öğrencilere okullarda doğal afetlere nasıl hazırlanacakları ve karşı karşıya kaldıkları zamanlarda da nasıl davranacakları konusunda eğitim vermek gerekir. Afet eğitimi okul öncesi, ilkokul, ortaokul, genç yetişkinlik veya yetişkinlik gibi yaş gruplarının tamamına verilmelidir.

Öğrencilerin ve velilerin afet konusunda bilinçlenmesi ve farkındalık oluşturmak için hazırlanan bu programda 'Görevimiz Afet Bilinci' adlı tiyatro oyunu da sergileniyor. Daha sonra izleyicilere AFAD ekibi tarafından 'Afet Farkındalık' eğitimi veriliyor. AFAD tarafından hazırlanan “Afet Bilinci Okul Eğitimi” erken yaşlardan itibaren farkındalık ve bilinç oluşturma, ülkemizi tehdit eden afet risklerine karşı temel davranış ve becerilerini kazandırmayı hedeflemektedir.

whatsapp-image-2024-06-07-at-11-18-10.jpeg

Afet Farkındalık Eğitimi

AFAD tarafından hazırlanmış olan Afet Farkındalık Eğitimi'dir. Eğitimin amacı, başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları bireylere kazandırmaktır.

Eğitimde yer alan konu başlıkları:

  • Deprem Olmadan Biz Hazır Olalım
  • Deprem Sonrası İlk 6 Saat
  • Afet Farkındalık Eğitimi
  • Hareket Engelliler için Tahliye
  • Görme Engelliler için Deprem Anında Doğru Davranışlar
  • İşitme Engelliler için Deprem Anında Doğru Davranışlar
  • İş Yerleri İçin Afet Farkındalık Eğitimi

whatsapp-image-2024-06-07-at-11-18-26.jpeg

Öne Çıkanlar