Yarından itibaren etiketlere yansıyacak! Yüzde 30 zam geldi...

Yarından itibaren etiketlere yansıyacak! Yüzde 30 zam geldi...
Yüksek enflasyon nedeniyle üretim maliyetlerinin arttığını belirten firmalar, ürünlerine peş peşe zam yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Ülker ürünlerine zam geleceğine dair haberler vardı. O haberler doğru çıktı ve beklenen zam geldi.

Ülker ve ETİ gibi Türkiye'nin önde gelen atıştırmalık ürün üreticileri, maliyetlerdeki artışı gerekçe göstererek fiyatlarında değişiklik yapma kararı aldı. Bu kararın ardından, pek çok ürünün fiyatında yüzde 10 ile 30 arasında bir artış bekleniyor.

Bu zam kararının sektör genelinde maliyetlerdeki artışın bir sonucu olduğu ve üreticilerin bu artışı ürün fiyatlarına yansıtmak zorunda kaldığı vurgulanıyor.

Türkiye'nin en büyük atıştırmalık ürün üreticileri Ülker ve ETİ, geçtiğimiz haftalarda almış olduğu karar ile bütün ürünlerinde fiyat değişikliğine gitmişti.

65f00d218a2d9068d07d2049.jpg


ÜLKER ÜRÜNLERİ YÜZDE 30 ZAMLANACAK

Gerçek Gündem'deki habere göre; Temmuz ayının gelmesiyle birlikte peş peşe yapılan zamların ardından çok sayıda üretici firma, maliyetlerin arttığını gerekçe göstererek bu durumu ürünlerine yansıtma kararı aldı. Abur-cubur sektörünün liderlerinden ETİ, 17 Temmuz itibarıyla zamlı fiyatlarını reyonlara yansıtırken, Ülker'in zam kararı yarından itibaren geçerli olacak.

65f00d398a2d9068d07d204c.jpg


Yapılacak zam sonrasında Ülker ürünlerinin yeni fiyat listesi belli oldu.

Ülker tarafından market ve süpermarketlere önerilen liste fiyatlarına göre en çok satılan ürünler arasında yer alan Albeni, Dankek, Çikolatalı gofret, Hallet, Metro, Kekstra, Çokoprens, Susamlı, İkram, Biskrem, Çizi, Krispi, Çokonat, Caramio ve birçok farklı ürünün satış bedelleri 26 Temmuz tarihi itibarıyla tüm satış noktalarında yüzde 10 ile 30 arasında zamlı olarak satışa sunulacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar