Uzman isim açıkladı: Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Uzman isim açıkladı: Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?
Yıl sonuna doğru gelirken milyonlarca çalışan asgari ücrete uygulanacak zam oranını merak ediyor. Uzman isimler asgari ücret zammına ilişkin beklentilerini açıkladı. Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Ocak ayında asgari ücrete yapılacak zam, milyonlarca çalışan için büyük bir merak konusu olmaya devam ediyor.

Asgari ücret zammı ne kadar olacak sorusu vatandaşlar için son zamanların gündemi.

İş Portföy Genel Müdür Yardımcısı Nilüfer Sezgin, ortalama enflasyon ve büyüme tahminlerine göre asgari ücretteki artışın yüzde 30 civarında olabileceğine dikkat çekti. Sezgin, bu seviyede bir zammın hem enflasyon hem de piyasa beklentilerini olumlu etkileyebileceğini ifade etti.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Nilüfer Sezgin, enflasyonun kontrol altında tutulmasının ekonominin sürdürülebilirliği açısından kritik olduğunu belirtti. Bu doğrultuda asgari ücrete yapılacak ara zamların enflasyon beklentilerini yukarı çekebileceğine değinerek, Ocak ayında beklenen yüzde 30'luk artışın altında bir zammın ise enflasyon beklentilerini aşağı yönlü baskılayabileceğini vurguladı.

ASGARİ ÜCRETİN ROLÜ

Sezgin'e göre, asgari ücret artışı sadece çalışanların gelir düzeyini değil, aynı zamanda piyasadaki faiz oranlarını ve enflasyon beklentilerini de yakından etkiliyor. Daha yüksek bir zammın enflasyon beklentilerini olumsuz yönde tetikleyebileceğine işaret eden Sezgin, "Yüzde 30 civarında bir artış benim açımdan oldukça makul. Bu seviyenin üzerinde yapılacak bir zam, piyasalardaki enflasyon beklentisini yükseltebilir" şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI

Ekonomik büyüme ile paralel olarak değerlendirilen asgari ücret zammı, hem çalışanların alım gücünü artırıyor hem de piyasa dinamiklerini yeniden şekillendiriyor. Bu doğrultuda Sezgin, dengeli bir zam oranının ekonominin genel sağlığı açısından önemli olduğunu belirterek, yüzde 30 civarındaki bir zammın, büyüme ve enflasyon tahminleriyle uyumlu olacağını söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar