Mehmet Şimşek yine 'sabır' istedi: 'En zor dönem geride kaldı'

Mehmet Şimşek yine 'sabır' istedi: 'En zor dönem geride kaldı'
Kırıkkale'de iş dünyası ile bir araya gelen Mehmet Şimşek, yüksek enflasyona karşı "biraz sabırlı" olunmasını istedi. En zor dönemin geride kaldığını belirten Şimşek, enflasyonda kalıcı ve belirgin düşüş dönemine girildiğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi'nde iş dünyasıyla bir araya geldiği etkinlikte açıklamalarda bulundu.

CNBC-e'nin haberine göre Şimşek, dezenflasyonun başında ister istemez birtakım yan etkiler ortaya çıktığını ve bunların geçici olduğunu belirterek, "İç talepte yavaşlama var fakat daha yüksek büyümenin temellerini atıyoruz" ifadelerini kullandı.

Şimşek, Orta Vadeli Programın nihai hedefinin sürdürülebilir yüksek büyüme, daha adil gelir dağılımı ve kalıcı refah artışı olduğunu ifade ederek, bu hedeflerin makroekonomik altyapısını oluşturduklarını vurguladı.

"Öncelik enflasyonu tek haneye düşürmek"

En öncelikli hedeflerinin enflasyonu kalıcı şekilde tek haneye düşürmek olduğunu vurgulayan Şimşek, "Çünkü enflasyon tek haneye düştüğünde ülkede büyüme hızı artıyor. Kalıcı refah artışı için, önünüzü görmeniz için, yatırımlarda, verimlilikte, inovasyonda atılım için fiyat istikrarını sağlamamız lazım" diye konuştu.

Şimşek, bu sene mayıs ayına kadar dezenflasyonda geçiş döneminde olduklarını, şimdi dezenflasyon dönemine girdiklerini belirterek, şöyle devam etti:

Kaynak:CNBC-e

Öne Çıkanlar