Türkiye'de girmediği ev neredeyse yoktu. Tencere devi iflas etti

Türkiye'de girmediği ev neredeyse yoktu. Tencere devi iflas etti
Düdüklü tencere, döküm tencere ve tava başta olmak üzere çok sayıda mutfak gereçleri üreten dünyaca ünlü marka Instant Brands iflas eden şirketler arasına dahil oldu.

Instant Brands, mutfak gereçleri konusunda uzmanlaşmış dünya çapında tanınmış bir marka olarak bilinir. Düdüklü tencerelerden döküm tencerelere, tavlalardan çok çeşitli mutfak gereçlerine kadar geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır. Ancak maalesef, son zamanlarda iflas eden şirketler arasına katılmak zorunda kaldı.

Şirketin iflas etmesi, endüstride büyük bir şok yarattı.

pot-554068-640.jpg

1800 KİŞİ İŞTEN ÇIKARILDI

İflas kararının sektörde şok etkisi yaratmasının ardından şirket yöneticileri tarafından yapılan açıklamada, şirketin mali darboğaza girmesine gerekçe olarak bankalara olan kredi borçların ve son yıllarda rekor seviyeye yükseltilen faizler gösterildi. Alınan iflas kararı ilk olarak çalışanlar ile paylaşılırken, geçtiğimiz ay itibarıyla 1800 sendikalı çalışanın çıkış işlemleri tamamlandı.

TÜRKİYE PAZARININ ÖNEMLİ MARKALARI ARASINDAYDI

2020 yılında yaşanan pandemi süreciyle birlikte hem ABD'de hem de dünya genelindeki satışlarda ciddi bozulmaların yaşandığını belirten şirket, ilk olarak yurt dışı operasyonlarına son verdiklerini ancak bu durumun yeterli olmadığını belirtti.

500 milyon doların üzerinde varlığı olmasına rağmen 132.5 milyon dolarlık kredi çeken ve ödemelerde sorun yaşayan şirket, Türkiye pazarında da önemli rol oynuyordu. Instant Brands tarafından üretilen tencere, tava ve düdüklü tencere modelleri Türkiye'de büyük ilgi görürken, 2010 yılından itibaren internet satışlarında rekorlar kıran firma, Türkiye pazarında da ciddi bir yer tutmaktaydı.

Kaynaklar: Halk TV, Gerçek Gündem, TGRT

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar