Sigara zam şampiyonu oldu: Paketi 100 TL'ye koşuyor

Sigara zam şampiyonu oldu: Paketi 100 TL'ye koşuyor
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigara fiyatlarına ağustos ayında yeni bir zam geleceğini duyurdu. Sigara yılbaşından bu yana en çok zam yapılan kalemlerden biri oldu.

Temmuz ayında sigara fiyatlarına yapılan zamların ardından, Türkiye’de sigara fiyatları 61 ila 74 TL arasında değişiyor. Ancak Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigara fiyatlarına ağustos ayında yeni bir zam geleceğini duyurdu. Bu zammın miktarının 4-5 TL civarında olacağı belirtiliyor.

Dündar, mevcut zamların rekabet nedeniyle tam olarak yansıtılmadığını ve temmuz ayında beklenen zammın 8-9 TL olması gerektiğini söyledi. Ancak Philip Morris grubunun fiyat listesinde daha düşük bir artış yapmasının, diğer markaların zammı ertelemesine neden olduğunu belirtti.

Ağustos ayının ilk iki haftası içinde yapılacak zammın, tekel bayi işletmecilerini zor durumda bıraktığını vurgulayan Dündar, bu yeni artışın ortalama 4-5 TL olacağını açıkladı.

Temmuz ayında, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) altı aylık üretici enflasyonu verilerini açıklamasının ardından alkollü içki ve sigaralardaki ÖTV oranları artırılmıştı. Bu vergi artışları sigara ve alkol fiyatlarının artmasına neden olmuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar