SGK Uzmanı açıkladı: Emeklinin maaş farklarını alacağı tarih değişti!

SGK Uzmanı açıkladı: Emeklinin maaş farklarını alacağı tarih değişti!
SGK Uzmanı Emin Yılmaz, emekli maaşlarının fark ödemelerinin yatacağı kulis bilgisini paylaştı. İşte ek fark ödemelerinin yatacağı tarih...

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 24,73 zam yapıldı ve en düşük emekli maaşı 12 bin 500 liraya yükseltildi. Zam sonrası ödemelerin ne zaman hesaplara yatacağı ise şimdiden merak konusu oldu. İşte ek fark ödemelerinin yatacağı tarih...

Kök maaştan dolayı 10 bin TL’ye maaşları gelmeyen emekliler için iktidar harekete geçti. Sayıları 2 milyonu bulan emeklilerin maaşı 12 bin 500 TL’ye getirildi.

En düşük emekli maaşı düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra, ilgili emekliler maaş farklarını hesaplarında görecek. Kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek ve önümüzdeki hafta yasalaşması bekleniyor.

Zamlı maaşların ne zaman ödeneceği ise merak konusu oldu. Yüzde 24,73 zamlı SSK emekli maaş ödemeleri 26 Temmuz'a kadar sürecek. Bağ-Kur emekli maaş ödemeleri ise 25-28 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Yeni maaş farkları ise kanun teklifi yasalaştıktan sonra, SGK tarafından duyurulacak takvime göre ödenmesi yapılacak.

Kamu Son Haber'den Süleyman Çay'ın haberine göre konuya dair SGK Uzmanı Emin Yılmaz, iki takvim belirterek o tarihte ödemelerin yapılacağını açıkladı.

Yılmaz, “Torba yasa ile yürürlüğe girecek. 10 bin TL alanların daha sonrasında yasalaştıktan sonra ya bu ay sonunda ya da Ağustos başında ek ödeme şeklinde 2 bin 500 TL’nin verileceğini söyleyebiliriz” dedi.

Kaynak:Kamu Son Haber

Öne Çıkanlar