Piyasalarda gözler TCMB'nin faiz kararında: İndirim gelecek mi?

Piyasalarda gözler TCMB'nin faiz kararında: İndirim gelecek mi?
ABD Merkez Bankası'nın faiz indiriminin ardından, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bugün vereceği faiz kararı merakla bekleniyor. Ekonomistlerin beklentisi, faiz oranının sabit tutulacağı yönünde.

Küresel piyasalarda yaşanan karışık seyir, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 50 baz puanlık faiz indiriminin ardından dikkat çekti. Yurt içinde ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bugün vereceği faiz kararı büyük önem taşıyor. Ekonomistlerin beklentileri doğrultusunda, TCMB'nin politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutacağı öngörülüyor.

Beklenti anketlerine göre katılan ekonomistlerin tamamı, eylül ayında TCMB'nin politika faizini sabit bırakmasını bekliyor. Piyasalar ise Merkez Bankası'nın vereceği mesajları yakından takip edecek ve olası bir faiz indiriminin zamanlaması hakkında ipuçları aranacak.

ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası piyasalarda oynaklık arttı. Analistler, bu kararın küresel piyasalarda belirsizlik yarattığını belirtirken, TCMB'nin kararı piyasalar tarafından yakından izlenecek. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin ortalaması ise yüzde 46,65 olarak hesaplandı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar