Özgür Demirtaş'tan Cevdet Akçay'a destek: Harika

Özgür Demirtaş'tan Cevdet Akçay'a destek: Harika
Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'ın enflasyon ve faiz indirimine ilişkin konuşmasına Özgür Demirtaş yorum yaptı.

Ekonomist Özgür Demirtaş bugün Cevdet Akçay'dan gelen açıklamaya değindi ve Akçay'ın açıklamalarının harika olduğunu söyleyerek bu açıklamaya destek verdi.

Cevdet Akçay açıklamasında ne söylemişti?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, İngiliz Haber Ajansı Reuters'e verdiği röportajda TCMB'nin yeni yol haritası hakkında bilgi verdi ve Merkez Bankası'nın faiz indirip indirmeyeceği konusuna değindi.

Enflasyonda aylık rakamların düşmeye başladığını söyleyen Cevdet Akçay, kalıcı bir düşüş görmeden faiz oranlarını düşürmeyeceklerini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Bu durum, erken bir faiz indirimi nedeniyle yeniden canlanan enflasyon riski olabileceği gibi aşırı veya gereksiz yere uzatılmış bir sıkılaştırma sürecinin sert bir inişe yol açtığı bir durum da olabilir."

Enflasyonun kalıcı düştüğüne inandıktan, diğer rakamların da bunu desteklediğini gördükten sonra Merkez Bankası'nın faiz indirimine başlayabileceğini söyleyen Akçay, sıkılaşmanın devam etmesinden yana olduğunu söyledi.

Özgür Demirtaş'tan Cevdet Akçay'a destek

Cevdet Akçay'ın bu açıklamasından sonra Özgür Demirtaş bir değerlendirmede bulundu. Akçay'ın açıklamalarının çok iyi olduğunu söyleyen Özgür Demirtaş, bu açıklama ile birlikte spekülasyonların önüne geçildiğini söyleyerek şu değerlendirmede bulundu:

"Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay HARİKA konuştu. Böylece spekülasyonların önüne geçilmiş oldu. Önümüze bakalım artık."

ekran-goruntusu-2024-07-26-165124.png

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar