Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: Emekli ikramiyesinde sürpriz karar!

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: Emekli ikramiyesinde sürpriz karar!
Kurban Bayramı öncesi ikramiye ödemelerinin ne zaman yapılacağı emekliler tarafından merak ediliyor. Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği ‘Kurban Bayramı ikramiye ne zaman ödenecek?’ sorusunun cevabı belli oldu.

Alınan sürpriz kararla birlikte kurban bayramı öncesi ikramiye ödemelerine haziran ayı emekli maaşları da dahil edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) birlikte yürüttüğü çalışmalar tamamlandı. Buna göre ikramiye ödemeleri emekli maaşı ile birlikte ödenecek. Emekli maaşlarına 3 bin TL’lik Kurban Bayramı ikramiyesi ile birleştirilecek.

İşte Haziran ayında emeklilere ödemelerin yapılacağı tarih

Emekli ikramiyesi ve emekli maaşı kurban bayramından önce yapılacak mı?

Kurban Bayramı 16 Haziran’da başlayacak. Birçok emekli hem ikramiyenin hem de emekli maaşlarının düşük olması sebebiyle kurban kesemeyecek gibi görünüyor. Ancak bazı kurban kesebilecek emekliler için ikramiye ve emekli maaşlarının ne zaman yatırılacağını merak ediyor.

Normal şartlarda SGK, emekli maaşı ödemelerini 17-24 Haziran tarihleri arasında gerçekleştiriyor. Kurban Bayramı’nın 16 Haziran’da başlaması sebebiyle bir defaya mahsus olmak üzere emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri önce çekildi.

16 milyon emekliyi ilgilendiren bayram ikramiyesi ödemesinin haziran ayının ilk haftasında ödemesinin yapılması bekleniyor. Muhtemel ödeme takviminde ise bayram ikramiyesi ödemeleri 10-14 Haziran olarak belirlendi.

Türkiye’de emekli sayısının fazla olması sebebiyle, bankacılık sisteminde bir karışıklık olmaması için emeklilerin statülerine göre belirlenen tarihlerde ödemeler yapılacak.

Bayram ikramiyesi ve maaş ödemelerinin sırasıyla SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine verilmesi tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar