Merkez Bankası tahminleri yayınlandı, hesaplar değişti: Memur ve emekliler temmuz ayında ne kadar zam alacak?

Merkez Bankası tahminleri yayınlandı, hesaplar değişti: Memur ve emekliler temmuz ayında ne kadar zam alacak?
Memur ve emeklilerin dört gözle beklediği temmuz ayında yapılacak zamma ilişkin tablo değişti. Merkez Bankası'nın beklenti anketine göre yeniden hesaplanan tabloya göre memur ve emekliler temmuzda ne kadar zam alacak? İşte detaylar...

Milyonlarca memur ve emekli Temmuz zammını merak ediyor. Her iki grubun maaş artışını da 6 aylık enflasyon verisi belirleyecek. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin kök aylıklarına ilk 6 aylık enflasyon oranı yansıtılacak. Memurlar ve memur emeklileri ise yüzde 10 zam ve ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 15'i aşan kısmı üzerinden fark alacak.

5 aylık enflasyona göre memur ve emekli zammı

TÜİK'in açıkladığı veriye göre, enflasyon Ocak ayında yüzde 6.70, Şubat'ta yüzde 4.53, Mart'ta ise yüzde 3.16, Nisan'da 3.18, Mayıs'ta ise yüzde 3,37 olarak gerçekleşti. Böylece ilk beş aylık enflasyon yüzde 22.72 oldu. 5 aylık enflasyona göre emekliler yüzde 22.72'lik zammı, memurlar ise yüzde 17,32'lik zammı garantiledi. Ancak kesin rakam Haziran enflasyonunun açıklanmasıyla belli olacak.

Merkez Bankası'nın tahmini ipucunu verdi

Merkez Bankası'nın haziran ayı piyasa katılımcıları anketi memur ve emekli zammına ilişkin önemli bir ipucu verdi. Ekonomistlerle gerçekleştirilen ankette enflasyon tahmini Haziran ayı için yüzde 2.52 oldu.

Emekli ve memur temmuzda ne kadar zam alacak?

Anketteki tahminin gerçekleşmesi halinde ilk 6 aylık enflasyon yüzde 25,81 gelecek.

Bu durumda Temmuz'da emekliye yüzde 25,81 oranında zam yapılacak.

Memurların ise enflasyon farkı yüzde 9.40'a ulaşacak. Yüzde 10'luk temmuz zammı da bu fark ile yüzde 20.35'e yükselecek.

Öne Çıkanlar