Fatih Altaylı'dan korkutan tahmin: 68 lira olacak!

Fatih Altaylı'dan korkutan tahmin: 68 lira olacak!
40 lirayı aşan motorinin ardından benzine de zam yapılacağı belirtildi. Zam yağmuru yüzünden vatandaşlar yaka silkerken Gazeteci Fatih Altaylı'nın benzin için tahmini korkuttu. Gazeteci Fatih Altaylı, kendisine ait youtube kanalında...

40 lirayı aşan motorinin ardından benzine de zam yapılacağı belirtildi. Zam yağmuru yüzünden vatandaşlar yaka silkerken Gazeteci Fatih Altaylı'nın benzin için tahmini korkuttu.

Gazeteci Fatih Altaylı, kendisine ait youtube kanalında benzin ve motorin fiyatlarına gelen zamlara ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu ve ürküten bir tahminde bulundu. Akaryakıta gelen zamların her alanda etkili olduğuna dikkat çeken Gazeteci Fatih Altaylı, tüm ürün ve hizmetlerin de fiyatına bu artışların yansıyacağını söyledi.

"Çoğu insandan daha ekonomistim" diyen Gazeteci Fatih Altaylı, öte yandan gündemde olan kredi kartlarında asgari ödeme sınırının yükseltilmesinin hacizleri artıracağını ifade etti. Altaylı, sonuçta 'stagflasyon' yani hem durgunluk hem de enflasyon öngördü.

Fatih Altaylı, akaryakıt fiyatları için Mehmet Şimşek'in önceki bakanlık döneminde de 2-2,25 dolar seviyesinde tuttuğunu ifade ederek yine o seviyelere gelmesini beklendiğini söyledi. Fatih Altaylı, benzinin 68 lira olacağını iddia ederken, 'Mehmet Şimşek'in daha önceki bakanlığı döneminde benzin 2-2,5 dolara satılıyordu. Mehmet Şimşek'in hayali yine 2-2,5 dolar.'

Fatih Altaylı, Şimşek'in öngörülebilir bir şekilde ekonomi yönettiğini ancak tutarsızlık olduğunu da belirtti. Enflasyondaki yükselişle mücadele sürerken, diğer yandan Türkiye'deki gıda fiyatlarının dünyanın aksine yükseldiğini, ulaşım ve lojistik maliyetlerinin enflasyonun kısa vadede yükselişini engellediğini vurguladı.

Öne Çıkanlar