En düşük emekli maaşında rakam kesinleşti! Toplantı ertelendi, yasal düzenleme ne zaman yapılacak?

En düşük emekli maaşında rakam kesinleşti! Toplantı ertelendi, yasal düzenleme ne zaman yapılacak?
Hükümetin bugün yapacağı emekli zirvesi ertelendi. Emekli maaşlarına yapılacak zam için ise rakam kesinleşti. İşte en düşük emekli maaşında son durum…

Gazete Pencere Haber Merkezi

Hükümet ekonomik kriz ve artan enflasyona yönelik tedbirler bahanesiyle işçinin, emeklinin ve memurun maaşlarında artışa gitmedi.

Yerel seçim öncesi bu konu AKP’nin önündeki en büyük engel olarak yorumlanıyordu. Seçimlerden sonra ise birçok araştırma sonucu emekli vatandaşın AKP’ye oy vermediğini ortaya koydu.

Seçim sonrası ikinci parti konumuna düşen AKP, emeklilere yönelik iyileştirme çabalarına girdi. Bu çalışmalar kulisleri de hareketlendirdi.

Gazetemiz yazarı Nuray Babacan dünkü köşesinde AKP kulislerine dayandırdığı yazısında en düşük emekli maaşına 2 bin lira artış yapılacağını kaleme aldı.

Yazı sonrası gündeme AKP’nin Cevdet Yılmaz, Abdullah Güler, Mustafa Elitaş ve Hazine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bir araya geleceği iddiası düştü. Ancak Şimşek’in yoğun programının olması nedeniyle bu toplantıya katılmayacağı ifade edildi. Sabah saatlerinde de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın ekibi tarafından Şimşek’siz gerçekleştirilecek toplantının emekli maaşlarına yönelik olmadığı duyuruldu.

Peki ne zaman Meclis’e sunulacak?

En düşük emekli maaşına 2 bin lira artışın yansıyacağı düzenlemenin önümüzdeki günlerde Meclis’te görüşülen tasarruf tedbirleriyle ilgili torba yasaya eklenmesi bekleniyor. Yeni Şafak'ta yer alan bir iddiaya göre ise Meclis 10 Ağustos'a kadar çalışabilir.

Asgari ücrete zam yok

Yapılacak yasal düzenleme sonrası en düşük emekli maaşının 12 bin TL olması beklenirken asgari ücrete ilişkin ise AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, asgari ücrete ara zammın ise söz konusu olmadığını bildirdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli aylığının artırılması için ilgili bakanlıkların çalıştığını bildirdi. Emekli maaşlarına “seyyanen zam” düzenlemesine ihtimal vermeyen Güler, 10 bin liranın altındaki en düşük emekli maaşlarına artışla ilgili seçeneklerin değerlendirildiğini bildirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar