En düşük emekli maaşı yükseltiliyor: Erdoğan'a sunulacak yeni rakam belli oldu

En düşük emekli maaşı yükseltiliyor: Erdoğan'a sunulacak yeni rakam belli oldu
AKP'nin, en düşük emekli maaşını 10 bin TL’nin üzerine çıkarmak için yeni bir hazırlığa başladığı iddia edildi. Bulunan formüller, hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulacak.

Ekonomim'de yer alan habere göre, AKP kurmayları, en düşük emekli maaşlarının artırılması içi harekete geçti. Mevcut durumda 10 bin TL olan en düşük emekli maaşının, en az 12 bin TL'ye çıkarılması planlanıyor.

Geçtiğimiz dönemde SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan yüzde 24.73'lük zam, 10 bin TL'nin altında maaş alan emeklilere yansımamıştı. Bu durum, milyonlarca emeklinin hoşnutsuzluğuna neden oldu. Bunun üzerine AKP'nin ekonomi kurmayları, en düşük emekli maaşını artırmak için çalışmalar başlattı. Bu kapsamda, çeşitli formüller üzerinde çalışılıyor ve bu formüllerin hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulması bekleniyor.

Erdoğan’ın da onay vermesi halinde çalışma ivedilikle Meclis gündemine taşınacak ve temmuz ayı içinde de Meclis’te kabul edilecek. AKP kurmayları ilgili bakanlıklardan en düşük emekli maaşı ile ilgili mali rapor da istedi. Yapılacak artışın kaç emekliyi kapsayacağı ve maliyetinin ne olacağına ilişkin raporda Erdoğan’a sunulacak.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar