Emeklilere haziran ayında çifte ödeme: Başvuru için son gün 31 mayıs

Emeklilere haziran ayında çifte ödeme: Başvuru için son gün 31 mayıs
Haziran ayında emeklilere çifte ödeme müjdesi geldi. Emekliler, maaşlarının yanı sıra Kurban Bayramı ikramiyesini de alacak. Peki, bu ödemeler bayramdan önce hesaplara yatacak mı? İşte detaylar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili ayrıntılı takvimin yakında paylaşılacağını belirtti. Emeklilik başvurusu yapmamış olanlar için de önemli bir fırsat var, ancak 31 Mayıs son tarih...

Emeklilere haziranda çifte ödeme

Kurban Bayramı yaklaşırken milyonlarca emekli hem maaşını hem de bayram ikramiyesini alacak. Bayrama denk gelen maaş ödemeleri için ise erken ödeme bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ikramiyelerin Kurban Bayramı öncesinde ödeneceğini ve takvimin yakında açıklanacağını söyledi.

Haziran ayı ödeme günleri bayrama denk geliyor

Haziran ayında maaş ödeme günleri bayrama denk geliyor. Kurban Bayramı 16-19 Haziran tarihleri arasında kutlanacak. Bu tarihlerde maaş günü olan çok sayıda emekli bulunuyor. Tüm emekliler için bayram öncesi maaş ödenmesi bekleniyor. Bu durumda, 10-14 Haziran haftasında hem ikramiye hem de maaşlar birlikte ödenecek.

Kurban Bayramı ikramiyesi ödeme tarihleri

Bu yıl bayram ikramiyesi yüzde 50 zamla 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarıldı. İkinci ikramiye, 10-14 Haziran tarihleri arasında ödenecek. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan maaş alan herkes bu ikramiyeden yararlanabilecek.

İkramiye miktarları ve ödemeler

Emekliler maaşlarına bakılmaksızın 3 bin lira ikramiye alacak. Dul ve yetimler ile iş göremezlik ödeneği alanlar ise hisseleri oranında ödeme alacak. Örneğin, yüzde 75 hisse sahibi olanlar 2 bin 250 lira, yüzde 50 hisse sahibi olanlar bin 500 lira, yüzde 25 hisse sahibi olanlar ise 750 lira ikramiye alacak. İki aylık birden alanlara ise en yüksek ödemeye izin veren dosya baz alınarak ödeme yapılacak. En düşük emekli maaşı alanlar ise 13 bin TL alacak.

Emekli maaşı erken yatırılabilir

Birçok emeklinin maaş ödeme günü bu yıl Kurban Bayramı'na denk geliyor. Memur emeklileri maaşlarını zaten bayram öncesinde alacaklar. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise ödeme günlerinin bayrama denk gelmesi durumunda erken ödeme alabilirler.

Emeklilik başvurusu için son gün 31 Mayıs

Henüz emeklilik başvurusu yapmamış olanların da ikramiye alma şansı var. 31 Mayıs akşamına kadar başvurusunu yapanlar, 1 Haziran'dan itibaren maaş hesaplamasına dahil edilecek. Bu emekliler de Kurban Bayramı ikramiyesinden yararlanabilecek. Aylık bağlanma işlemleri bitmese bile ikramiye hak edilmiş olacak ve işlemler tamamlandığında toplu ödeme ile birlikte hesaba yatırılacak. Ölüm maaşı için başvuranlar da aynı şekilde Haziran ayında ikramiye alacaklar.

Öne Çıkanlar