DİSK'ten TÜİK Başkanı'na tepki: Bir devlet memuru olarak sınırlarını ve sorumluluklarını bilmelidir

DİSK'ten TÜİK Başkanı'na tepki: Bir devlet memuru olarak sınırlarını ve sorumluluklarını bilmelidir
DİSK, TÜİK'in eski enflasyon sepetindeki fiyatları sitesinden kaldırmasına ilişkin, "TÜİK Başkanı her açıklaması ile TÜİK’in güvenilirliğine gölge düşürmeye ve halkın ekmeğiyle oynamaya devam ediyor" açıklamasını yaparak TÜİK'e çağrıda bulundu.

TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'nın skandal açıklamalarının ardından DİSK basın duyurusunda bulundu.

DİSK, TÜİK'in internet sitesinden Mayıs 2022 öncesine ait ortalama madde fiyat listesi verilerini kaldırmasına ilişkin, " Veri şeffaflığı ve güvenirliği daha da tartışmalı hale geldi" ifadelerini kullandı.

DİSK'in kamuoyuna duyurusunun tamamı:

"TÜİK Başkanı çarpıtmaya ve yanıltmaya son vermelidir!

Bir kamu görevlisi olan TÜİK Başkanı öncelikle kesinleşmiş yargı kararlarına uymalıdır!

TÜİK Başkanı her açıklaması ile TÜİK’in güvenilirliğine gölge düşürmeye ve halkın ekmeğiyle oynamaya devam ediyor.

TÜİK dün (9 Temmuz 2024) Mayıs 2022 öncesi ortalama madde sepeti fiyat listesi verilerini de TÜİK’in sitesinden kaldırdı. Veri şeffaflığı ve güvenirliği daha da tartışmalı hale geldi.

TÜİK Başkanı konuyu açıkça çarpıtıyor ve istinaf aşamasında kesinleşmiş yargı kararını “Hukuka aykırı bir yürütmeyi durdurma kararı aldılar” diyerek itibarsızlaştırmaya çalışıyor.

Kesinleşmiş yargı kararını çarpıtmak ve küçümsemek TÜİK Başkanı’nın işi değildir. TÜİK Başkanlığı, bir devlet memuru olarak kesinleşmiş yargı kararlarını “hukuk dışı” olarak niteleyecek merci değildir. Üst düzey ve sorumlu bir devlet memuru olarak TÜİK Başkanı kesinleşmiş yargı kararlarını geciktirmeksizin uygulamakla yükümlüdür. TÜİK Başkanlığı yargı kararlarını tartışacak siyasi ve toplumsal bir merci değil, idari bir organdır. TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya görevinin sınırlarını ve sorumluluklarını bilmelidir.

TÜİK Başkanı kesinleşmiş yargı kararlarının, Anayasa ve yasaların gereği olan ortalama madde fiyat listesini derhal açıklamak zorundadır."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar