Cevdet Yılmaz açıkladı: Emekliye zam ne zaman yapılacak?

Cevdet Yılmaz açıkladı: Emekliye zam ne zaman yapılacak?
Cumhurbaşkanı Yardımcı Cevdet Yılmaz ve AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, emekliye yapılacak zamma ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcı Cevdet Yılmaz ve AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına yönelik düzenlemeye ilişkin rakamın bu akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağını açıkladı.

Yılmaz, düzenlemenin yarın Meclis'e vergi paketi çalışması ile sunulabileceğini belirtti.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

En düşük emekli maaşının artırılması için masada olan rakamlar da netleşmeye başladı. Sabah Gazetesi'ne göre, en düşük emekli maaşı 6 aylık enflasyon verilerine göre yüzde 24,73 oranında zamlanarak 12 bin 500 TL'ye yükselebilir.

En düşük emekli maaşına ilişkin diğer seçenekler ise şöyle:

  • SSK ve Bağ-Kur emeklileri için en düşük maaşın 12 bin TL'ye yükseltilmesi. Bu durumda bütçeye aylık maliyet 5 milyar TL olacak.
  • Enflasyon rakamları baz alınarak en düşük maaşın 12.500 TL'ye çıkarılması. Bu seçenekte aylık maliyetin 6,5 milyar TL'yi bulması bekleniyor.
  • Bir diğer seçenek ise en düşük maaşın 13 bin TL olması. Bu durumda bütçeye aylık maliyetin 8 milyar TL'yi aşması öngörülüyor.

Emekli maaş zammı ne kadar oldu?

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin zam oranları netleşti. SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayında yüzde 24,73 oranında zam alacak. Memur emeklileri ise enflasyon farkı ve toplu sözleşme hesabıyla yüzde 19,31 zam alacak.

Emekli maaşlarının ödeme tarihleri ise şu şekilde:

SSK emeklileri her ayın 17'si ile 26'sı arasında maaşlarını alacak.
Bağ-Kur emeklilerinin maaşları ise ayın 25'i ile 28'i arasında yatırılacak.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar