Bakanlık, tasarruf genelgesine rağmen lüksten vazgeçmiyor: İkinci skandal, ikinci ihale sözleşmesi

Bakanlık, tasarruf genelgesine rağmen lüksten vazgeçmiyor: İkinci skandal, ikinci ihale sözleşmesi
Gazeteci Deniz Zeyrek, Ulaştırma Bakanlığı’nın “Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı ile Elektronik Sistemlerin Temini İhalesi”ni Kalyon İnşaat’ın aldığını aktararak, 10 makam aracının bakanlığa tahsis edildiğini belirtti.

Deniz Zeyrek, geçen hafta da Rönesans şirketinin Mersin-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı’yla ilgili sözleşme gereği idareye (Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı) verdiği araç gereçleri aktardı.

Tasarruf genelgesinin yayınlanmasıyla lüks sevdasından vazgeçmesi beklenen hükümet yetkilileri bekleneni yapmadı. Son olarak Bakan Uraloğlu, Rönesans şirketinin özel jetiyle Almanya'ya gidip gelmişti. Açıklamasında sözleşme gereği şirketin bunu yapabileceğini aktarılmıştı. Bakanlığın benzer sözleşme ihalesiyle Kalyon İnşaat'a da ihale verdiği ortaya çıktı.

O sözleşmede çok sayıda bilgisayar, tablet, yazıcı, fotokopi makinası, cilt makinası, büyük televizyon ekranı, ofis mobilyası, telsiz, telefonun yanı sıra 5 adedi 3.0 litreden yüksek motorlu ve “temsile uygun” olmak üzere 20 adet binek araç ile 4 adet personel servisinin ihale kapsamında Rönesans şirketi tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na verilmesi öngörüldü.

Alınan bütün araç gereçlerin bakım, onarım, yakıt, yağ, köprü, otoyol, feribot ücretlerinin Rönesans tarafından karşılanacağının özellikle belirtildiği sözleşmede ayrıca Rönesans’ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın personelini layıkıyla ağırlayacağı da vurgulanıyordu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da geçen ay Almanya’ya yaptığı seyahati Rönesans’ın jetiyle yapmasını sözleşmedeki bu maddelere bağladı.

Kalyon ile imzalanan Bandırma-Osmaneli Hattı sözleşmesinde de aynı sayfalar kopyalanıp tekrar yapıştırıldığını aktaran Zeyrek, rakamların dahi aynı olduğunu vurguladı.

Rönesans şirketine verilen ihaleden sonra bir ihale de Kalyon İnşaat’a verildi. İki sözleşme gereği, Ulaştırma Bakanlığı’na toplam 10 makam aracı, 30 hizmet aracı ve 8 personel servisi tahsis edildi. Bakanların bunları bedava hizmetler gibi yansıttığını aktaran Zeyrek, Mehmet Şimşek’, “Bu sözleşmelerle, bu ihale düzeniyle, bu cezasızlık kültürüyle bu ülkede ekonomi düzelir mi?” diye sordu.

Öne Çıkanlar