Bakan Uraloğlu açıkladı: Fahiş internet faturalarına düzenleme getirilecek mi?

Bakan Uraloğlu açıkladı: Fahiş internet faturalarına düzenleme getirilecek mi?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, internet faturalarının fahiş fiyatlandırılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Uraloğlu, internet faturalarına son dönemde en az yüzde 300 zam gelmesine ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye'de son dönemde internet ve telefon faturalarının fiyatlarına yapılan zamlar gündemdekini yerini koruyor. Dört kişilik bir ailenin bir aylık ortalama fatura gideri 1000 lira.

Enflasyonist dönemde faturaların bu kadar fahiş olması bir yana kullanılan internet hızı da dünya sıralamasında oldukça geride.

Türk Telekom CEO'su: Sudan ucuz

Türk Telekom'un CEO'su Ümit Önal yaptığı son açıklamada Türkiye'deki internet fiyatlarının sudan ucuz olduğunu açıklamıştı. Önal, "Fiyatlar Avrupa'nın çok altında. Hatta Irak'ta bile çok daha pahalı tarifeler. Bugün Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin ayda 5-8 damacana su tükettiğini düşünürsek ve bir alegori yaparsak Türkiye'de internet tarifeleri 'sudan ucuz' demek yanlış olmaz." ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Uraloğlu'ndan açıklama

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, internet sağlayıcılarının serbest piyasa olmasından dolayı müdahale edemediklerini açıkladı. Yani internet faturalarının fahiş fiyatlar uygulamasına müdahale edilmeyecek. Vatandaş ağır enflasyon ve ağır faturalar altında ezilmeye devam edecek.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar