Aziz Çelik'ten iktidara tepki: Bunu bir şovla sunmalarının gereği yoktu

Çalışma hayatı uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin 500 TL'ye çıkarılmasına ve emekliye seyyanen zam yapılmamasına tepki gösterdi. AKP'nin emeklilik sistemini mahvettiğini söyledi.

Çalışma hayatı uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik en düşük emekli maaşını değerlendirdi. Çelik, katıldığı canlı yayında AKP Grup Başkanı Abdullah Güler'in en düşük emekli maaşını açıklamasının ardından yapılan zammın seyyanen olmadığını emekliler arasında adaletsizlik doğurduğunu belirtti.

Çelik, "En düşük olması gereken miktardı. Bunu bir şovla, bir hazırlıkla, hesap yaptık, kitap yaptık diye sunmalarının olanağı yoktu.

En düşük emekli aylığın 12 bin 500 TL olması emekliyi ferahlatmayacağı gibi ortalama emekli aylığını da iyice aşağıya çekecek.

Ortalama emekli aylığı Ocak 2019'da en düşük aylığının iki katı iken, ortalama emekli aylığı Temmuz 2024'te en düşük aylığın yüzde 15-20 fazlasına geriledi. Emekliler yoksullukta eşitleniyor! AKP emeklilik sistemini mahvetti!" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar