YKS ek tercih nasıl yapılır? İşte 2024 ek yerleştirme kılavuzunun detayları

YKS ek tercih nasıl yapılır? İşte 2024 ek yerleştirme kılavuzunun detayları
2024-YKS ek yerleştirme tercihleri için başvuru süreci başladı. Adaylar, 6-11 Eylül tarihleri arasında ÖSYM’nin internet sitesinden veya mobil uygulamasından başvurularını yapabilecek.

Üniversite hayalini gerçekleştirmek isteyen öğrenciler için bir fırsat daha kapıda. 2024-YKS ek yerleştirme tercih süreci, 6 Eylül itibariyle başladı. Adaylar, boş kalan kontenjanlar için başvurularını ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresi veya mobil uygulaması üzerinden bireysel olarak gerçekleştirebilecekler. Tercih işlemleri 11 Eylül saat 23.59'da sona erecek.

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ilk yerleştirme sonucunda herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar için ek yerleştirme süreci resmen başladı. ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, adaylar TC kimlik numaraları ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak tercihlerini bireysel olarak yapabilecekler.

Ek yerleştirmeler için tercih yapmak isteyen öğrencilerin 2024-YKS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu'nu dikkatle incelemeleri gerekiyor. Kılavuzda, hangi üniversitelerin ve bölümlerin boş kontenjanları olduğu gibi önemli bilgiler yer alıyor.

Ek yerleştirme tercihlerine kimler başvurabilir?

Merkezi yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylar, ek yerleştirme tercihlerinde bulunabilecekler. Ancak, ilk yerleştirmede bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar bu süreçten yararlanamayacak.

Ek kontenjan başvuruları ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya mobil uygulama üzerinden yapılabilecek. Ayrıca, ön lisans ve lisans programlarının ek kontenjanları ve ilgili ÖSYM ek tercih kılavuzu 2024 doküman paylaşım adresi üzerinden erişilebilecek.

Adayların, tercih yaparken tüm detayları göz önünde bulundurmaları ve başvurularını kılavuz bilgileri doğrultusunda dikkatle yapmaları önem taşıyor. Ek yerleştirme tercihlerinde son gün 11 Eylül 2024.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar