Belediye hizmet binasında her hafta çocuk tiyatrosu

Belediye hizmet binasında her hafta çocuk tiyatrosu
Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeni hizmet binasına açtığı Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Sahnesi ile de Büyükşehir Binası’nı adeta bir kültür-sanat yuvası haline getirdi. Çocuk sahnesinde her hafta farklı bir oyunun gösterimi yapılacak.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Yeni Hizmet Binası’nda yer alan Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Sahnesi’nde Şehir Tiyatrosu’nun ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ isimli çocuk oyununu izlemeye gelen çocuklarla bir araya geldi. Toroslar İlçesi Kuvayi Milliye İlkokulu’ndan gelen 7-12 yaş aralığındaki toplam 90 öğrenci Belediye Binası’ndaki Çocuk Sahnesi’nde çocuk tiyatrosu izledi.

buyuksehirin-yeni-hizmet-binasinda-cocuk-tiyatro-sahnesi-var-1-1.jpg

Oyun büyük alkış aldı

Işık Kasapoğlu’nun yazıp, Ozan Erdönmez’in yönettiği tek perdelik “Dünyanın Eski Zamanlarında” Çocuk Oyunu’nun Işık Tasarımı’nı da Salim Yücel yaptı. Zehra Alev Tol’un Dekor Tasarımı ile izleyicisiyle buluşan oyunun Yönetmen Yardımcısı Gülhatun Kutlay, Reji Asistanı Bengü Polat’tı. Oyuncu Mustafa Dincir, Dünyanın Eski Zamanları’nda İsimli Tiyatro Oyunu ile izleyenlerden büyük alkış aldı.

Seçer’den çocuklara müjde; “Burada her hafta öğrencilerimiz tiyatro izleme imkanı bulacak”

Tiyatro öncesi çocuklarla bir araya gelen Başkan Seçer, çocukların neşesine ortak oldu. Büyükşehir Belediyesi’ni devamlı ziyaret etmeleri için çocuklara çağrıda bulunan Seçer, “Büyükşehir Belediyemiz çok güzel. Bundan sonra her zaman gelin. Aranızda belediye başkanı olmak isteyen rakiplerimiz de bir hayli fazla ama önce okullarınıza devam edeceksiniz, başarılı olacaksınız, düzenli çalışacaksınız, bol bol kitap okuyacaksınız, spor yapacaksınız, arkadaşlarınızla iyi ilişkiler kuracaksınız ve sosyalleşeceksiniz. Her şeyden önemlisi birbirinizi çok sevmeniz. Ben de sizleri çok seviyorum” dedi.

buyuksehirin-yeni-hizmet-binasinda-cocuk-tiyatro-sahnesi-var-10.jpg

Çocuklara tek perdelik ve çok güzel bir oyun izleyeceklerini söyleyen Seçer, “Açılışı da ilk olarak siz yapıyorsunuz. Belediyemizde bundan sonra da her hafta öğrencilerimiz tiyatro izleme imkanı bulacaklar. Sizlere iyi seyirler diliyorum ve sizleri seviyorum. Ailenize selamlarımı söylüyorsunuz. Kendinize iyi bakın. Derslerinize düzenli çalışın ama sakın bol bol kitap okumayı unutmayın” diyerek çocuklara iyi seyirler diledi.

buyuksehirin-yeni-hizmet-binasinda-cocuk-tiyatro-sahnesi-var-14.jpg

Çocuk oyununu izlemek için Belediye Binası’na gelen çocuklar da Büyükşehir Belediyesi personeli tarafından güler yüz ile karşılandı. Çocuklara oyun çıkışında kumbara ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan pamuk şekerlerin dağıtımı yapıldı. Çocukları oyun çıkışında Belediye Hizmet Binası’ndan Başkan Seçer uğurladı.

Öne Çıkanlar