Netanyahu, ABD ziyaretini yarıda kesti: İsrail, Irak ve Yemen'den gelecek karşılığa hazırlanıyor

Netanyahu, ABD ziyaretini yarıda kesti: İsrail, Irak ve Yemen'den gelecek karşılığa hazırlanıyor
İsrail'in Lübnan'da Hizbullah karargahına saldırısı sonrası Başbakan Netanyahu, ABD ziyaretini yarıda kesti. Tel Aviv yönetiminin Irak ve Yemen'den gelecek "güçlü bir karşılığa" hazırlandığı belirtildi.

İsrail, bu akşam Lübnan'ın başkenti Beyrut'a hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda Hizbullah lideri Nasrallah'ın da bulunduğu komuta merkezinin hedef alındığı belirtildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaşanan gelişmeler sonrası Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitap etmek için gittiği New York'ta ziyaretini kısa kesip ülkesine dönme kararı aldı.

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Netanyahu, cumartesi akşamı diye planlanan ABD'den dönüşünü bu gece olarak değiştirdi. Başbakanlık basın ofisi de Beyrut'a hava saldırısını onayladığı anlara dair Netanyahu'nun bir telefon başında fotoğrafını yayımladı.

Güvenlik istişaresi toplantıları yapacak

İsrail basınındaki haberlere göre, Netanyahu'nun İsrail'e ulaştıktan hemen sonra Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı kompleksine giderek güvenlik istişaresi toplantıları yapacağı belirtildi.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, 'savunma ve saldırı için tam hazırlıkta olduklarını' ifade etti.

İsrail devlet televizyonu KAN, savunma teşkilatının Hizbullah veya Irak, Yemen'den gelecek "güçlü bir karşılığa hazırlandığını" bildirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar