İsrail ordusu Ayşenur Ezgi Eygi için açıklama yaptı: Pişmanız, soruşturma başlattık

İsrail ordusu Ayşenur Ezgi Eygi için açıklama yaptı: Pişmanız, soruşturma başlattık
İsrail güçlerince başından vurularak hayatını kaybeden Türkiye-ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi hakkında İsrail ordusu açıklama yaptı.

IDF, Ayşenur Ezgi Eygi'nin hayatını kaybetmesine ilişkin yapılan ilk incelemenin sonuçlarına işaret ederek, Eygi'nin 'büyük olasılıkla' doğrudan ve kasıtlı olmayan bir şekilde IDF'nin açtığı ateşin kendisine isabet etmesi sonucu yaşamını yitirmiş olduğunu belirtti. İsrail Savunma Kuvvetleri, İsrail'in otopsi yapılması talebinde bulunduğunu bildirerek 'Ayşenur Ezgi Eygi’nin ölümü karşısında en derin pişmanlığını' ifade etti.

Soruşturma başlattık

IDF’nin internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, IDF komutanlarının Eygi’nin ölümüyle ilgili inceleme yaptığı belirtildi. “İnceleme, büyük olasılıkla, kendisini değil, isyanın kilit kışkırtıcısını amaçlayan IDF ateşinin doğrudan ve kasıtlı olmayan bir şekilde kendisine isabet etmiş olduğunu ortaya koymuştur” denilen açıklamada, “Olay, Beita Kavşağı’nda onlarca Filistinli şüphelinin lastik yaktığı ve güvenlik güçlerine doğru taş attığı şiddetli bir ayaklanma sırasında yaşanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Olayın ardından Askeri Polis Cezai Soruşturma Birimi’nin (MPCID) soruşturma başlattığı bilgisi verilen yazılı açıklamada, incelemenin tamamlanmasının ardından bulguların incelenmek üzere ilgili makamlara iletileceği bilgisi verildi. “İsrail, otopsi yapılması için talepte bulunmuştur” bilgisinin de verildiği açıklamada, “IDF, Ayşenur Ezgi Eygi’nin ölümü karşısında en derin pişmanlığına ifade eder” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar