Reklam engelleme uygulamaları telefonlarda neden daha az etkili?

Reklam engelleme uygulamaları telefonlarda neden daha az etkili?
Bilgisayarımızdaki internet tarayıcısında kullandığımız reklam engelleme uzantıları, hayat kurtarıcı durumda. Peki bilgisayarlardaki kadar etkili olmama sebepleri nedir?Kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen reklam...
Bilgisayarımızdaki internet tarayıcısında kullandığımız reklam engelleme uzantıları, hayat kurtarıcı durumda. Peki bilgisayarlardaki kadar etkili olmama sebepleri nedir?

Kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen reklam engelleme uzantıları hangi tarayıcıyı tercih edilirse edilsin kısa sürede aktif hâle gelerek kullanıma hazırdır. Peki telefonlar için aynı şey neden değil? Bilgisayarlardaki kadar sorunsuz bir şekilde neden kullanamıyoruz?

WebTekno'da yer alan içeriğe göre; Reklamlar, trafikten para kazanmak ve kullanıcıların taleplerini takip etmek için en önemli araç denebilir.

Reklamların ana amacı, hedef kitleye uygun reklam içerikleri sunmak ve buradan gelir elde etmek. Ancak 530 milyondan fazla telefon kullanıcısı, mobil cihazlarında reklam engelleyici kullanıyor. Öte yandan telefonlar için reklam engelleyicileri kullanmak bilgisayarlara kıyasla biraz daha zor.

Bilgisayarların aksine iOS ve Android gibi mobil işletim sistemleri, uygulamalarla işletim sistemi arasındaki etkileşimi kısıtlıyor. Güvenliği artırmak için yapılan bu işlem, reklam engelleyici uzantıların mobil cihazlarımızda kurulumunu ve kullanımını zorlaştırıyor. Hatta bazıları, reklam engelleyicileri sisteminden tamamen hariç tutuyor.

Örneğin Chrome’un mobil tarayıcısı, reklam engelleme uzantılarına hiçbir şekilde izin vermiyor. YouTube reklam teknolojisinde yapılan değişiklikler artık YouTube reklamlarını mobil cihazlarda da engellemenin önüne geçiyor. Sıkı güvenlik önlemleri, reklam engelleyici uzantılarının telefonlarımızda kullanılmasını zorlaştırıyor yani.

Mobil uygulamaların ayrı ayrı bölümler olarak değerlendirilmesi ve işletim sistemiyle sınırlı etkileşim, reklam engelleyicilerin bilgisayarlara kıyasla daha karmaşık olmasına sebep oluyor. Ayrıca reklam engelleyiciler genellikle uygulama tabanlı.

Tüm bu karmaşıklığın yanında, YouTube gibi uygulama tabanlı platformlar, her uygulama için ayrı bir reklam engelleme sistemi bulunmasını zorunlu kılıyor. Bu yüzden bilgisayarlarda olduğu gibi tek ve kapsamlı bir reklam engelleme uzantısının işlevini yerine getiremiyor.

Öte yandan yerleşik reklam engelleyici sunan bazı mobil tarayıcılar ise şöyle; Opera, Yandex Browser, Firefox ve Samsung Internet.

Öne Çıkanlar