Aydın halk plajlarındaki şezlong ve şemsiyeler ücretsiz oldu

Aydın halk plajlarındaki şezlong ve şemsiyeler ücretsiz oldu
Aydın’da Kuşadası Belediyesi ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü arasında imzalanan yeni bir protokole göre; Kuşadası’nın halk plajlarında şemsiye ve şezlong ücretsiz oldu. İşte tüm detaylar…

Aydın Kuşadası Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 2018 yılında Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Aydın Valiliği arasında imzalanan sözleşmenin İzmir İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesinin ardından, Kuşadası'nın plajları Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün onayı ile Kuşadası Belediyesi'ne devredildi.

Yeni protokol imzalandı

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kaymakamlık ile Belediyeleri arasında yapılan yeni protokol ile Kuşadası plajlarının Kuşadası Belediyesi'ne verildiğini açıkladı. Günel, "Kentimizin sahip olduğu en önemli doğal zenginliklerden olan plajlarımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı titizlik ve özenle sahip çıkacağız" dedi.

Ücretsiz şemsiye ve şezlong hizmeti

Başkan Günel, plajlarda şemsiye ve şezlong kullanımının ücretsiz olacağını belirterek, "Bundan böyle halk plajlarında tüm şemsiye ve şezlong ücretsiz olacak. Hemşehrilerimize ve konuklarımıza ise birbirinden güzel plajlarımızın tadını çıkarmak kalacak" ifadelerini kullandı.

Sürekli bakım ve temizlik

Kuşadası Belediye Başkanı, vatandaşların ve ziyaretçilerin plajlardan en verimli ve keyifli şekilde yararlanabilmesi için gerekli bakım ve temizlik çalışmalarını kesintisiz sürdüreceklerini söyledi. Günel, "Bize devredilen plajlarımızın kentimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

10 yıllık yetki süresi

Kuşadası Belediyesi, 10 yıl boyunca yetkisinde olacak Kuşadası Halk Plajları'nda vatandaşlara ve ziyaretçilere hizmet sunacak. Başkan Günel, bu süre zarfında plajların yönetimi ve bakımından sorumlu olacaklarını vurguladı.

Öne Çıkanlar