Süper Türkler! The Guardian’ın listesine girdiler

Süper Türkler! The Guardian’ın listesine girdiler
İngilizlerin saygın gazetesi, 10 futbolcunun EURO 2024’teki performansı ile bonservis ücretlerini artırdığını açıkladı

İngilizlerin saygın gazetesi The Guardian, EURO 2024'te güncel piyasa değerini en fazla artıran futbolcuları açıkladı. Listede iki Türk futbolcu da yer aldı.

The Guardian'ın hazırladığı listede, EURO 2024'te piyasa değerini en fazla artıran 10 futbolcu yer aldı. Sosyal medyada gündem olan listeye Ferdi Kadıoğlu ve Barış Alper Yılmaz da girdi.

The Guardian'ın değerlendirmesinde hem Ferdi Kadıoğlu'na hem de Barış Alper Yılmaz'a övgü dolu sözler yer aldı. Ferdi, makalede ilk sırada yer alırken Barış Alper ise dokuzuncu sıradan yorumlandı.

The Guardian'ın Ferdi Kadıoğlu için yaptığı yorumda şu ifadelere yer verildi: "Fenerbahçeli defans oyuncusu, takımının Almanya'da çeyrek finale yükseldiği maçta sol kanatta sürekli bir hücum tehdidi oluşturarak ve zaman zaman orta sahaya da inerek göz doldurdu.

Kadıoğlu, kulübünde gösterdiği başarılı performansın ardından Arsenal ya da Manchester City'ye transfer olmak istiyordu. Ayrıca Brighton, Manchester United ve Borussia Dortmund'un da oyuncuyla ilgilendiği bildirildi. Dokuz kulübün gözlemcileri, 24 yaşındaki oyuncunun 7,58 mil mesafe (12,2 km) kat ederek turnuva rekoru kırdığı Avusturya maçında onu izledi.

The Guardian'ın Barış Alper Yılmaz analizi ile şu şekilde: "Almanya'da skor tabelasında yer almadı ancak 24 yaşındaki oyuncu korkusuzluğu ve enerjisiyle takımının yaklaşımını özetledi. Yılmaz geçen sezon Galatasaray'ın ezeli rakibi Fenerbahçe'yi geçerek Türkiye şampiyonu olmasında büyük rol oynadı ve yedi gol atıp 12 asist yaptı.

Bu yaz Bundesliga, Serie A ve Premier Lig'e transfer olacağı konuşulan Barış Alper Yılmaz'la önümüzdeki haftalarda ilgilenebilecek kulüpler arasında Liverpool'un da olduğu düşünülüyor.

Söz konusu listede Ferdi ve Barış Alper haricinde Georges Mikautadze, Ruben Vargas, Jan Oblak, Nico Williams, Fabian Ruiz, Jerdy Schouten, Francisco Conceiçao ve Ivan Schranz yer alıyor.

Öne Çıkanlar