Sergen Yalçın’dan Beşiktaş’ın transferine eleştiri geldi

Sergen Yalçın’dan Beşiktaş’ın transferine eleştiri geldi
Siyah Beyazlıların transfer politikasını yorumlayan Yalçın, "Şampiyon olsan dahi, bu kurduğun kadronun çeyreğinin bile parasını çıkartamıyorsun” diyerek mali boyuta dikkat çekti

Teknik direktör Sergen Yalçın, Kafa Sports’ta Candaş Tolga Işık ile yaptığı programda çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Beşiktaş’ın yeni yönetimle beraber başladığı agresif transfer politikasını yorumlayan Sergen Yalçın, “Beşiktaş iyi transferler yaptı. Bu maliyetler çok yüksek, çok yüksek hocam bu maliyetler..." dedi.

Candaş Tolga Işık’ın "Çer çöp alacağına paraya kıyıp doğru düzgün oyuncu alıyorsunuz." sözlerine Sergen Yalçın şu yanıtı verdi:

"Şampiyon olsan dahi, bu kurduğun kadronun çeyreğinin bile parasını çıkartamıyorsun...Şampiyonlar Ligi diyorsunuz, Şampiyonlar Ligi'nde bizim ülke olarak bir şansımız yok ki? Şampiyonlar Ligi'nde bizim takımların bir yerlere gitme ihtimalleri yok. Kulüpler her sene yaptığı bu transferlerle borcu daha da yukarı çıkartıyorlar."

"Ben bakış açımı anlatayım...Şimdi ben galeriye gidiyorum, bir araba alacağım. Araba diyelim ki 1000 lira, ben 1000 liraya aldığımı kaça satarım? 800 euro'ya satabiliyorsam o zaman alırım.

Ben 1000 liralık arabayı alıyorum, 100 liraya satıyorum..Alır mısınız o arabayı? Biz alıyoruz, 7 milyon euro, 10 milyon euro bonservis veriyoruz, adam gelirken törenlerle geliyor, giderken bir tane fotoğrafçı oluyor...Bu mantıklı mı?

“Bu paralar kimin paraları? Ülkenin paraları...Biz antrenörlük yapıyoruz, atıyorum biz 3 milyon euro maaş isteyince, böyle maaş istenir mi...eee oyuncuya 10 milyon euro veriyorsunuz? Onu niye konuşmuyorsunuz mesela?

Bir Türk antrenör 2-3 m euro maaş istediğinde çok geliyor da, 35 yaşında bir yabancıya 10 milyon euro maaş verirken güzel mi oluyor? Biraz buraları da konuşmak lazım.”

Sergen Yalçın ile Candaş Tolga Işık arasında ilginç bir diyalog da yaşandı.

Candaş Tolga Işık: "Fenerbahçe baya konuşulacak yıldız bir santrafor alıyormuş."

Sergen Yalçın: "Kim?"

Candaş Tolga Işık: "Bilmiyorum."

Sergen Yalçın: "Ben de bilmiyorum."

Candaş Tolga Işık: "Niye konuşuyorsun o zaman?"

Sergen Yalçın: "Ne bileyim abi, sen söyledin."

Candaş Tolga Işık: "Harry Kane'i alırlar mı?"

Sergen Yalçın: "Harry Kane'i alırlarsa hiç şansları yok. Adamın kupası yok. Bayern Münih'te kupa alamayan bir adam nerede alacak?"

Öne Çıkanlar