Limak Holding'de 'Nou Camp' krizi! Geciken her gün için 1 milyon euro ödenecek

Limak Holding'de 'Nou Camp' krizi! Geciken her gün için 1 milyon euro ödenecek
Barcelona'nın stadı Nou Camp inşaatında yaşanan aksaklıklar, Nihat Özdemir'in sahibi olduğu Limak Holding'te sıkıntı yarattı. Projenin belirlenen tarihte tamamlanamaması durumunda Limak, yüklü bir tazminat ödeyecek.

TFF'nin eski başkanı Nihat Özdemir'in sahibi olduğu Limak Holding, Spotify Nou Camp’ın yenilenmesi için Barcelona ile 2023 yılında anlaşma imzalamıştı.

Proje tamamlandığında stadın seyirci kapasitesinin 99 bin kişiden 105 bin kişiye çıkması planlanıyor. Dünyanın en modern statlarından biri olması beklenen Nou Camp için bitiş tarihi olarak 29 Kasım 2024 tarihi konuşuluyordu.

whatsapp-image-2024-10-13-at-20-04-35.jpeg

İspanyol basınında geçen haberlere göre Barcelona, Camp Nou'dan uzak kaldığı süre boyunca stadyum gelirlerinden yıllık 100 milyon Euro kayba uğradı.

Stadyumun açılışı için belirtilen en erken tarih 2025 Şubat olurken, en geç olarak belirtilen tarih ise 2025 Eylül olarak düşünülüyor.

whatsapp-image-2024-10-13-at-20-03-20.jpeg

Geciken her gün için 1 milyon euro tazminat!

El Confidencial'in haberini derleyen Ajansspor'da ilginç detaylar yer aldı.

İspanya'dan gelen haberlere göre eğer stat planlandığı tarihte tamamlanmazsa Nihat Özdemir'in sahibi olduğu Limak Holding yüklü bir tazminat ödeyecek.

Türk firma Limak, geciken her gün için Barcelona kulübüne 1 milyon Euro ödemekle yükümlü.


Nihat Özdemir'in yaklaşan bu tarih nedeniyle sıkıntılı olduğu, stat inşaatının hızlandırılması konusunda yetkililere talimat verdiği öğrenildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar