Güntekin Onay, Beşiktaş’ın imza aşamasına geldiği İmmobile’yi anlattı

Güntekin Onay, Beşiktaş’ın imza aşamasına geldiği İmmobile’yi anlattı
Siyah Beyazlılar, Lazio’nun golcüsü İmmobile ile el sıkıştı. İtalyan futbolu uzmanı Güntekin Onay da ünlü golcüyü yorumladı

Beşiktaş, İtalyanların ünlü golcüsü Ciro İmmobile ile el sıkıştı. İtalyan basını, golcü oyuncunun yıllığı 7 milyon Euro’dan 2 yıllığına Beşiktaş ile anlaştığını belirtirken Lazio kulübü ile bonservis konusunun henüz çözülmediğini yazdı.

İtalyan futbolu uzmanı Güntekin Onay, İmmobile’yi yorumladı:

"Ciro İmmobile, İtalya gibi savunma oyununun güçlü olduğu, stoperlerin göz açtırmadığı bir ligde 4 kez gol kralı olduysa Türkiye’de de başarılı olamayacağını kimse iddia edemez. Önemli olan, oyuncunun adaptasyonu ve doğru oyun sistemiyle saha içinde beslenebilmesi. Beşiktaş Teknik Direktörü Van Bronckhorst yüksek toplarla oynamayı seven bir hoca değil. Bu da İmmobile’nin daha verimli olabileceği anlamına geliyor. İmmobile, kafasında sadece rakip kale olan bir oyuncu tipi. Sağ ayağını çok iyi kullanır ve özellikle ceza sahası içinde topla buluştuğu an yüzü kaleye dönükken son derece öldürücü bir golcüdür. Fırsatçıdır ve golü koklar. Her ne kadar sol ayağı ve kafa vuruşları da zayıf olmasa da gollerinin büyük bölümünü sağ ayağıyla atmıştır. İyi bir penaltıcıdır. Açık alanda, geçiş oyununda ve kontrataklarda son derece etkilidir. Kapanan savunmalara karşı tek vuruşlarıyla golü bulur. Topla oynamayı fazla sevmez ama sırtı dönükken doğru arkadaşını bulma yetisine sahiptir."

Öne Çıkanlar