FIFA gitti yerine EA Sports FC 24 geldi: İşte ilk fragman ve kapak görseli

FIFA gitti yerine EA Sports FC 24 geldi: İşte ilk fragman ve kapak görseli
Electronic Arts'ın FIFA yerine geçecek yeni oyunu EA Sports FC 24'ten ilk fragman geldi. Ayrıca Ultimate Edition'un kapak fotoğrafı da paylaşıldı.FIFA ile Electronic Arts (EA), "FIFA" adının kullanımı için lisans ücretleri konusunda...

Electronic Arts'ın FIFA yerine geçecek yeni oyunu EA Sports FC 24'ten ilk fragman geldi. Ayrıca Ultimate Edition'un kapak fotoğrafı da paylaşıldı.

FIFA ile Electronic Arts (EA), "FIFA" adının kullanımı için lisans ücretleri konusunda bir anlaşmaya varamadığından, FIFA 23 bu isimle geliştirilen son oyun olmuştu. Efsanevi serinin yerine geçecek olan EA Sports FC 24 oyunundan ilk fragman geldi.

FIFA lisansı olmadan geliştirilen ilk futbol oyunu olan EA Sports FC 24'ün fragmanında Real Madrid’den Vinicius Junior ve Manchester City’den Erling Haaland'a yer veriliyor.

Fragmana ek olarak EA, oyunun Ultimate sürümünün kapak görselini de yayınladı. David Beckham, Andrea Pirlo ve Ronaldinho gibi oyuncular dikkat çekerken, Haaland da FC 24'ün kapak yıldızı olarak öne çıkıyor.

Buna ek olarak EA Sports FC 24'ün Frostbite adlı oyun motoruyla geliştirildiği vurgulanıyor. Digital Illusions CE tarafından birinci şahıs nişancı oyun türleri için geliştirilen bu oyun motoru, ilk olarak Battlefield serisi için çıkmıştı.

FIFA 20, Madden NFL 2023 gibi popüler EA oyunlarında da kullanılan Frostbite, "EA Sports FC 24" oyunuyla birlikte sektördeki yerini pekiştirecek.

Electronic Arts tarafından paylaşılan bilgiye göre, FC 24 Ultimate Edition'un kapağında yer alan futbolcular şu şekilde:

  • Arka sıra (soldan sağa): Marta (BRE), Marcus Rashford (İNG), Rudi Völler (ALM), Pelé (BRE), Zinedine Zidane (FRA), Bukayo Saka (İNG), Andrea Pirlo (İTA)
  • Üçüncü sıra (soldan sağa): Mia Hamm (AME), Johan Cruyff (HOL), Alex Scott (İNG), Ronaldinho (BRE), Alexandra Popp (ALM) Riquelme (ARJ), Didier Drogba (FİL), Leicy Santos (KOL)
  • İkinci sıra (soldan sağa): Jude Bellingham (İNG), David Beckham (İNG), Vinícius Jr. (BRE), Erling Haaland (NOR), Sam Kerr (AVS), Leah Williamson (İNG), Marquinhos (BRE), Youssoufa Moukoko (ALM)
  • Ön sıra (soldan sağa): Alexander Isak (İSV), Selma Bacha (FRA), Alexia Putellas (İSP), Virgil Van Dijk (HOL), Son Heung-Min (KOR), Trinity Rodman (AME), Federico Chiesa (İTA), Enzo Fernández (ARJ)

Öne Çıkanlar