Fenerbahçe'den Mourinho'nun sözlerine dair açıklama

Fenerbahçe'den Mourinho'nun sözlerine dair açıklama
Fenerbahçe teknik direktörü Mourinho'nun "Yedek kulübesindeki herkes başında maymun gibi zıplıyordu" sözleri tepki toplarken kulüp, 'bağlamından tamamen koparıldı' dedi.

Gazete Pencere - Trendyol Süper Lig'de dün oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden kazanan çıkmadı. Golsüz beraberlikle sonuçlanan karşılaşmadan akılda kalanlar ise Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho'nun sözleri oldu.

Gündeme oturan ve tartışmalara neden olan Mourinho'nun sözleri "Hakeme de teşekkür etmeliyim. Bahsettiğim pozisyonda, rakip yedek kulübesindeki herkes başında maymun gibi zıplıyordu" tepki çekti.

Galatasaray suç duyurusunda bulunacak

Galatasaray, deneyimli çalıştırıcının sözlerini ırkçılık olarak değerlendirerek suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Fenerbahçe, tartışmalara yönelik açıklama yaparak sözlerin bağlamından koparıldığı ve kendilerinin de suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Fenerbahçe, suçlamaları kabul etmedi: Bağlamından koparıldı

Sarı-lacivertli ekip açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Futbol Takımımız ile Galatasaray arasında oynanan maçtan sonra gündemi meşgul eden bir konu üzerine bu açıklama zaruri olmuştur.

Teknik Direktörümüz José Mourinho’nun maç sonunda ortaya koyduğu bir söylem, bağlamından tamamen koparılarak kasıtlı şekilde çarpıtmaya çalışılmıştır.

Aklıselim her insanın görüp anlayacağı üzere; José Mourinho’nun maç sırasında rakip takım teknik heyetinin hakem kararlarına aşırı tepkisini betimlemek amacıyla kullandığı bu ifadeler, hiçbir şekilde ırkçılıkla ilişkilendirilemez.

Bu söylemi ırkçılık söylemi gibi göstermeye çalışmak tamamen art niyetli bir yaklaşımdır. Rekabeti saha dışına çıkarmak, gündemi değiştirmek ve manipüle etmek adına atılan bu aciz iftira ile ilgili hukuki haklarımızı kullanacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar