EURO 2024’te çeyrek final maçları başlıyor; bu gece iki erken final var

EURO 2024’te çeyrek final maçları başlıyor; bu gece iki erken final var
Avrupa Futbol Şampiyonası’nda son 8 maçları bu akşam oynanacak 2 maçla başlayacak. Kupanın erken finali olarak nitelenen maçta Almanya- İspanya karşı karşıya gelecek. Diğer karşılaşma Fransa ile Portekiz arasında

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda çeyrek final maçları bu akşam başlıyor. İlk karşılaşmalar Almanya- İspanya ve Portekiz- Fransa arasında oynanacak.

Stuttgart Arena’da oynanacak İspanya - Almanya mücadelesi 5 Temmuz cuma günü saat 19.00’da başlayacak. Anthony Taylor’ın düdük çalacağı mücadelede yardımcılıklarını ise Gary Beswick ile Adam Nunn üstlenecek. Mücadele TRT 1 ekranlarından ve TRT tabii uygulamasından canlı izlenebilecek.

İspanya: Unai Simon, Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella, Pedri, Rodri, Fabian Ruiz, Yamal, Morata, Williams.

Almanya: Neuer, Kimmich, Rüdiger, Tah, Raum, Andrich, Kroos, Musiala, İlkay Gündoğan, Wirtz, Havertz.

İspanya çeyrek finale nasıl geldi?

İspanya, çeyrek finale tüm maçlarını kazanarak geldi. İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk'un yer aldığı B Grubu'ndan gol yemeden 3'te 3 yaparak lider çıkan İspanya, son 16 turunda Gürcistan'ı eleyerek çeyrek finalist oldu.

Almanya çeyrek finale nasıl geldi?

A Grubu'nda yer alan ev sahibi Almanya ise İsviçre, Macaristan ve İskoçya ile karşılaştı. Almanlar, 2 galibiyet, 1 beraberlik ile çıktıkları son 16 turunda Danimarka'yı geçerek çeyrek finale geldi.

GÜNÜN İKİNCİ MAÇI

EURO 2024’te çeyrek finalin ikinci maçında Portekiz ve Fransa kozlarını paylaşıyor. Hamburg’ta bulunan Volkspark Stadı’nda oynanacak karşılaşma 5 Temmuz cuma günü saat 22.00’de başlayacak.

EURO 2024 çeyrek final mücadelesi TRT 1 ekranlarından ve TRT tabii uygulaması üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

Muhtemel 11’ler

Portekiz: Diogo Costa, Joao Cancelo, Pepe, Ruben Dias, Nuno Mendes, Bruno Fernandes, Joao Palhinha, Vitinha, Diogo Jota, Ronaldo, Bernardo Silva

Fransa: Maignan, Kounde, Saliba, Upamecano, Hernandez, Kante, Tchouameni, Griezmann, Dembele, Thuram, Mbappe

Portekiz nasıl geldi?

Türkiye ile birlikte F Grubu'nda yer alan Portekiz ise 2 galibiyet ve 1 yenilgi sonucunda 6 puanla grubu lider tamamlayarak bir üst tura yükseldi. Portekiz, üç maçta 5 gol atıp kalesinde 3 gol gördü. Portekiz, son 16 turunda Slovenya'yı penaltılarla geçti.

Fransa nasıl geldi?

Şampiyonaya Avusturya, Hollanda ve Polonya ile D Grubu'nda mücadele ederek başlayan Fransa, 1 galibiyet ve 2 beraberlikle 5 puan toplayarak Avusturya'nın ardından ikinci sırada son 16 turuna yükseldi. Fransa, söz konusu süreçte 2 gol atarken, kalesinde 1 gol gördü. Fransa, son 16 turunda ise Belçika'yı 1-0 mağlup ederek adını son 8 takım arasına yazdırdı.

Öne Çıkanlar