EURO 2024’te 2. finalist de belli oluyor; Hollanda- İngiltere maçı saat kaçta, hangi kanalda?

EURO 2024’te 2. finalist de belli oluyor; Hollanda- İngiltere maçı saat kaçta, hangi kanalda?
Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ilk finalist İspanya olmuştu. Turnuvada finale kalacak ikinci takım bu akşam belli olacak

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda finalden önceki son maç bu akşam oynanıyor. EURO 2024’ün ikinci yarı finalinde Hollanda ve İngiltere karşı karşıya geliyor. İki takım tarihinde 22 kez karşı karşıya gelirken Hollanda’nın 7 ve İngiltere’nin 6 galibiyeti bulunuyor.

Hollanda - İngiltere karşılaşması bugün saat 22.00’de başlayacak. BVB Dortmund Stadı’nda oynanacak karşılaşma TRT 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Takımların olası 11’leri şöyle:

Hollanda: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake, Schouten, Simons, Reijnders, Malen, Depay, Gakpo.

İngiltere: Pickford, Walker, Stones, Guehi, Saka, Mainoo, Rice, Shaw, Bellingham, Foden, Kane.

Hollanda - İngiltere maçını kazanacak takım, Fransa'yı 2-1 yenen İspanya'nın finaldeki rakibi olacak.

Karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonundan hakem Felix Zwayer yönetecek. Zwayer'in yardımcılıklarını Stefan Lupp ve Marco Achmüller üstlenecek. Maçın dördüncü hakemi ise Almanya'dan Daniel Siebert olacak.

Hollanda yarı finale nasıl geldi?

Fransa, Avusturya ve Polonya'nın da yer aldığı D Grubu'nda mücadele eden Hollanda, 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 4 puan toplayıp, en iyi grup 3.'leri arasında son 16 turuna yükseldi.

'Portakallar' son 16 turunda Romanya'yı 3-0 yenerek son 8 takım arasına adını yazdırdı.

Hollanda, çeyrek finalde Türkiye ile oynadığı mücadelede 1-0 geriye düşmesine rağmen ikinci yarıda bulduğu gollerle karşılaşmayı 2-1 kazandı ve yarı final biletini aldı.

İngiltere yarı finale nasıl geldi?

İngiltere ise Danimarka, Slovenya ve Sırbistan'ın bulunduğu C Grubu'nu 5 puanla lider tamamlayarak son 16 turuna yükseldi.

İngilizler, son 16 turunda elenmenin kıyısından döndü. Slovakya karşısında 90+5. dakikada Jude Bellingham'ın şık golüyle skoru eşitleyen İngiltere, uzatmalarda Harry Kane'in golüyle çeyrek finale yükseldi.

İngiltere, çeyrek finalde de normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren maçta İsviçre'yi penaltılarla geçmeyi başardı ve yarı final biletini aldı.

Öne Çıkanlar