Ecmel Faik Sarıalioğlu'ndan Mehmet Büyükekşi'ye sert eleştiriler: Beceriksiz! İnsanı eşek yerine koyuyor, liyakatsiz

İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, TFF Başkanlık seçimleri hakkında mevcut başkan Mehmet Büyükekşi'yi sert bir dille eleştirdi.

İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçimleriyle ilgili Sözcü TV'ye yaptığı açıklamalarda, mevcut başkan Mehmet Büyükekşi'yi sert bir dille eleştirdi.

"İnsanları eşek yerine koyuyor"

Sarıalioğlu, Mehmet Büyükekşi için "beceriksiz" ve "insanları eşek yerine koyuyor" ifadelerini kullandı. İşte Sarıalioğlu'nun TFF başkanlık seçimleri ve mevcut yönetim hakkındaki değerlendirmeleri:

Ecmel Faik Sarıalioğlu, Mehmet Büyükekşi'nin Türk futbolunu kaosa sürüklediğini iddia ederek, "TFF geçtiğimiz iki sezondur tüm kulüp başkanlarının yaklaşık yüzde 90'ının söylediği gibi, bugüne kadar gelmiş geçmiş en kötü federasyon başkanıdır. Belki insan olarak içlerinde iyi insanlar olabilir, ama federasyon başkanı kötü birisidir, beceriksizdir, liyakatsizdir" şeklinde konuştu.

"Biz ona çok güvendik''

Sarıalioğlu, başkan adaylarından Servet Yardımcı'nın adaylıktan çekilmesini beklediğini ancak Cemil Kazancı'nın kendilerini yanılttığını belirtti. "Biz ona çok güvendik, 'Görüştüm, yok' dedi. Neden çekildiğini ben bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

''Bu adam hakemleri nasıl yönetecek?''

TFF'nin hakem yönetimi konusundaki başarısızlığına da değinen Sarıalioğlu, "Hakemler de ne yapacağını şaşırdı. Bu adam hakemleri nasıl yönetecek? Hakemlere ne diyorlar bilmiyoruz ki. Kötü yönlendiriliyorlar, siyasiler karışıyor. Dün de karıştılar, evvelsi gün de karıştılar" şeklinde eleştirilerde bulundu.

''Bugüne kadar niye yapmadın?''

Türk futbolundaki ekonomik sorunları da vurgulayan Sarıalioğlu, "Üçüncü ligde bir takımın geliri geçen sene 2,5 milyon liraydı, bu sene 10 milyon lira yapacakmış. Bugüne kadar niye yapmadın? 20 milyon lira olsa ne olur? Türkiye'de bir takımın ortalama geliri Süper Lig'de 100 milyon liraydı" diye konuştu.

"Kaçma başkanım''

Açıklamalar sırasında Mehmet Büyükekşi'nin kürsüden kalkarak ayrılmak istemesi üzerine Sarıalioğlu'nun "Kaçma başkanım dinle ya, niye dinlemiyorsun?" sözleriyle yaşanan tartışma dikkat çekti.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar