Cumhurbaşkanlığı Kupası finali öncesi büyük bilet krizi! Fenerbahçe ve Anadolu Efes taraftarları maça neden bilet alamadı?

Cumhurbaşkanlığı Kupası finali öncesi büyük bilet krizi! Fenerbahçe ve Anadolu Efes taraftarları maça neden bilet alamadı?
Türk basketbolunun iki devi Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes, 37. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda kozlarını paylaşmaya hazırlanırken, büyük maç öncesinde bilet satışı krizi yaşanıyor. Taraftarların bilet alamaması, büyük tepkiye yol açtı.

Sözcü'den Alican Özcan'ın haberine göre yıkılan Abdi İpekçi Spor Salonu'nun yerine inşa edilen ve ilk kez kapılarını açacak olan Basketbol Gelişim Merkezi’nde 29 Eylül Pazar günü saat 18.00'de başlayacak final maçında Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes karşı karşıya gelecek. Ancak bu heyecan verici mücadeleyi tribünden izlemek isteyen taraftarlar, bilet satışının yapılmadığını öğrenince büyük bir hayal kırıklığına uğradı.

Maç öncesinde bilet satışının yapılmaması taraftarlar arasında tepkiye neden oldu. Sosyal medyada seslerini duyuran Fenerbahçe ve Anadolu Efes taraftarları, bu kararın gerekçesini sorgularken, yetkililerden bir yanıt alamadı. Türkiye Basketbol Federasyonu'nu (TBF) göreve çağıran taraftarların bu taleplerine ise herhangi bir olumlu dönüş olmadı.

Özellikle Fenerbahçe ve Anadolu Efes yönetimlerinin bu konuda sessiz kalması, taraftarların tepkisini artırdı. Türkiye Basketbol Federasyonu'nun sosyal medya hesapları, bilet satışı yapılmamasıyla ilgili yoğun eleştiriler aldı. Bazı taraftarlar, "Biletler neden genel satışa çıkarılmadı? Parti kongresi mi yapacaksınız?" şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Taraftar yok, kim var?

Fenerbahçe ve Anadolu Efes kulüplerinden alınan bilgilere göre, Türkiye Basketbol Federasyonu bilet satışına izin vermedi ve sadece sporcuların yakınları ile özel davetlilere giriş hakkı tanıdı. Maçın oynanacağı 10 bin kişilik Basketbol Gelişim Merkezi’nin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak ve ardından tribünden maçı takip edecek.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun yaklaşan federasyon seçimleri öncesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik olası bir protestoyu engellemek amacıyla bilet satışını durdurduğu ve tribünleri taraftarlara kapattığı öğrenildi.

Dev final maçında tribünlerde kimlerin yer alacağı ise büyük merak konusu...

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar