Çengelköyspor’dan Boğaziçi Üniversitesi’ne tepki

Çengelköyspor’dan Boğaziçi Üniversitesi’ne tepki
Boğaziçi Üniversitesi, Çengelköyspor'un yıllardır kullandığı halı sahayı kulübün elinden aldı. Kulüp yetkilileri karara tepki gösterdi

Boğaziçi Üniversitesi, Çengelköyspor ile yaşadığı ihtilafla gündeme geldi. Üniversite yetkilileri, herhangi bir tebligat yapmadan, Kandilli Rasathanesinin yakınındaki tesisten Çengelköyspor'u çıkardı.

Boğaziçi Üniversitesi, Çengelköyspor'un yıllardır kullandığı halı sahayı kulübün elinden aldı. Kulüp yetkilileri, sabahın erken saatinde, kilitlerin kırılarak, tabela ve pankartların kopartıldığını belirterek uygulamayı "terör baskınına" benzetti.

Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Çengelköyspor yılların amatör kulübü. Çengelköylülerin gözbebeği. Kandilli Rasathanesinin yakınındaki halı sahayı yıllardır kullanır. Bu sabah Boğazici Üniversitesi Kandilli Rasathanesinden özel güvenlik görevlileri geliyor kilitleri kesiyor, afişleri söküyor. Zorbalıkla habersizce mahalleliye rağmen sahayı zorla ellerinden almaya çalışıyor. Sayın Rektörümüzün dikkatine" paylaşımıyla "baskını" duyurdu.

Kulüp Başkanı Yavuz Yıldız yaptığı açıklamada "Formalarımızı, lisanslarımızı zar zor kurtardık. Kulüpte bulunan bisküviyi bile dışarıya atmışlar. Bu kadar hırslı şekilde bize saldırmalarını anlamış değilim. Burası spor kulübü tesisi başka bir yer değil. 300' den fazla futbolcumuz var biz bunu hak etmedik. Sonuna kadar davamızın peşinde olacağız" dedi.

Yavuz kendilerine daha önce herhangi bir tahliye emri gelmediğini, olayın çok ani olduğunu ekledi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar