Büyük Usta Mustafa Yılmaz, satrancın 1 numarası Magnus Carlsen ile berabere kaldı

Büyük Usta Mustafa Yılmaz, satrancın 1 numarası Magnus Carlsen ile berabere kaldı
Budapeşte'de devam eden 45. Dünya Satranç Olimpiyatı’nda Türkiye takımından GM Mustafa Yılmaz, dünya satrancının 1 numaralı ismi Magnus Carlsen ile mücadele etti.

10 Eylül'de başlayan Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen 45. Dünya Satranç Olimpiyatı’nda beşinci turda Türkiye takımı, güçlü rakip Norveç ile karşılaştı.

GM Mustafa Yılmaz, yaklaşık 4.5 saat süren mücadelenin ardından rakibi Dünya Şampiyonu Magnus Carlsen ile berabere kaldı.

mustafa-yilmaz-magnus-carlsen.png

Türkiye ekibi açık kategoride dünyaca ünlü seri başı Carlsen’li kadrosuyla bir türlü istediği dereceyi alamayan Norveç takımıyla karşı karşıya geldi. A milliler maça GM Mustafa Yılmaz, GM Ediz Gürel, GM Yağız Kaan Erdoğmuş, GM Vahap Şanal ile çıktı.

GM Yılmaz, eşit bir oyun sonuna giderek Magnus Carlsen'den puan almayı başardı. Mustafa Yılmaz bu olimpiyatta puan alarak Carlsen’de ağır tempoda puan alan ilk Türk sporcu olarak tarih yazdı.

Kuvvetli rakip Norveç karşısında 1-3 skorla milliler günü tamamladı.

Kadınlar kategorisinde ise 3 numaralı seri başı olan Polonya takımı karşısında mücadele eden kadın A milliler IM Ekaterina Atalık, WGM Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu, WIM Gülenay Aydın, WIM Hayale İsgenderova kadrosuyla çıktı. A milliler günü 1-3 skorla kapattı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar