Burak Yılmaz ve Necip Uysal'ın Mustafa Hekimoğlu sözleri aylar sonra gündem oldu

Burak Yılmaz ve Necip Uysal'ın Mustafa Hekimoğlu sözleri aylar sonra gündem oldu
Beşiktaş'ın Grazer AK ile oynadığı maçta 2 gol, 1 asistlik performansı ile patlama yapan 17 yaşındaki futbolcuya teklifler gelmeye başladı

Geçen sezon Semih Kılıçsoy'u Süper Lig vitrinine çıkararak parlatan Beşiktaş'ta yeni bir yıldız doğuyor: Mustafa Hekimoğlu.

Siyah-Beyazlılar'ın Avusturya ekibi Grazer AK ile oynadığı maçta 20 dakikada 2 gol ve 1 asiste imza atan 17 yaşındaki Mustafa Erhan Hekimoğlu, performansıyla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Güçlü fiziği ve bitirici vuruşlarıyla dikkat çeken genç golcü, uzun süredir Avrupa ekiplerinin de takibindeydi.

Akşam'ın haberine göre; Hekimoğlu'nu hatırı sayılır bir zamandır takip eden Premier Lig ekibi Fulham'ın, yakında Beşiktaş'ın kapısını çalarak resmi teklif yapmaya hazırlandığı öğrenildi.

Burak Yılmaz, 2023'te futbolu resmen bıraktığını açıkladığı konuşmasında, Ay yıldızlıların gol sorununu çözecek isim olarak o zaman 16 yaşında olan Mustafa Erhan Hekimoğlu'nu işaret etmişti. Yılmaz, Milli Takım'ın gol yollarında Hekimoğlu'nun takıma yardımcı olacağını belirtmişti. Genç golcü, kısa bir süre Burak Yılmaz ile çalışma imkanı da buldu. Şenol Güneş'in teknik direktörlüğü; Yılmaz'ın yardımcılığı ve devamında gelişen hocalık sürecinde Hekimoğlu, deneyimli golcüyle çalışma fırsatını yakaladı.

Beşiktaş Takım Kaptanı Necip Uysal da geçtiğimiz sezon verdiği bir röportajda Mustafa Hekimoğlu'nun ismini vermiş, "Çok özel, çok yetenekli bir yıldız geliyor" demişti:

"Arda Güler, Semih, bir de bizde Mustafa Hekimoğlu var. Gerçekten onların seviyesinde, belki onların seviyesini de geçebilecek bir oyuncu. Tabii ki ona bağlı, çalışırsa olur. Yaşına rağmen fiziği inanılmaz iyi. Oyun bilgisi de iyi. İleride onun ismini duyabiliriz bence."

Beşiktaş'ın genç golcüleri Mustafa Hekimoğlu ve Semih Kılıçsoy'un gelecek yıllarda A Milli Futbol Takımımızın hücum hattında da etkili olması bekleniyor. A Milliler, gelecek sezonlarda deneyimini artırmış olacak Kılıçsoy ve Hekimoğlu ikilisinden Ay-Yıldızlı forma altında da gollerini atmasını bekleyecek. Türkiye U15, U16, U17 ve U18 formalarıyla 25 maça çıkan Hekimoğlu, 9 gol kaydetti. Genç forvetin Beşiktaş ile olan sözleşmesi 2027 yılında bitiyor.

Öne Çıkanlar