Beşiktaş’ta teknik direktör Bronckhorst açıklanırken Serdar Topraktepe’nin yeni görevi de belli oldu

Beşiktaş’ta teknik direktör Bronckhorst açıklanırken Serdar Topraktepe’nin yeni görevi de belli oldu
Beşiktaş, Giovanni van Bronckhorst'un yardımcılıklarını Jean Paul van Gastel ve Serdar Topraktepe'nin yapacağını açıkladı.

Beşiktaş’ta teknik direktörlük görevine Giovanni van Bronckhorst'un getirildiği açıklanmıştı. Kulüp, Hollandalı hocanın yardımcılıklarını Jean Paul van Gastel ve Serdar Topraktepe'nin yapacağını açıkladı.

van Bronckhorst kimdir?

Tam adı Giovanni Christiaan van Bronckhorst olan Hollandalı teknik adam 5 Şubat 1975'te Hollanda'nın Rotterdam kentinde doğdu.

Profesyonel futbolculuk kariyerine 1993 yılında Hollanda’nın Rotterdam kulübünde başlayan van Bronckhorst daha sonra Feyenoord, Glasgow Rangers, Arsenal ve Barcelona takımlarının formalarını giydi ve kariyeri boyunca orta sahada ve savunmada görev yaptı.

2010 yılında futbolu bırakan teknik adam Temmuz 2011'de Feyenoord'da yardımcı antrenör oldu ve 2012'de Feyenoord U21'in başına geçti. U21 takımınındaki görevinin ardından 2015 yılında Feyenoord'un teknik direktörü oldu. 2019'a kadar Feyenoord'u çalıştıran teknik adam 2016/2017 sezonunda takımıyla Hollanda Eredivisie şampiyonu olurken ikişer kez Hollanda Kupası ve Hollanda Süper Kupası kazandı.

2020'de Çin ekiplerinden Guangzhou City'nin başına geçen Giovanni van Bronckhorst buradaki kısa döneminin ardından Kasım 2021'de Glasgow Rangers'ın başına geçti. Hollandalı teknik adam 1 yıllık görev süresinde bir kere İskoçya Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Öne Çıkanlar