Selvi: Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adayı olmakta kararlı

Selvi: Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adayı olmakta kararlı
"CHP'den istifa edecek misiniz" diye sormak üzere Mansur Yavaş'ı aradığını belirten Abdulkadir Selvi, "Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adayı olmakta kararlı. Bu aşamada CHP'den istifa etmiyor" dedi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Mansur Yavaş'ın CHP'den istifa edeceği yönündeki iddiaların, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın medya tarafından köpürtüldüğünü ileri sürdü. Selvi, "'Mansur gidici' havası yaratılıyor. Ama ilginç olan Mansur Yavaş'ın CHP'den istifa edeceği haberleri hem Yüksel Arslan örneğinde olduğu gibi Mansur Yavaş'ın ekibi hem de Ekrem İmamoğlu'nun ekibi tarafından yayılıyor" dedi.

Selvi şöyle yazdı:

"'CHP'den istifa edecek misiniz' diye sormak üzere Mansur Yavaş'ı aradım ayrıca çevresiyle konuştum.

1- Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adayı olmakta kararlı.

2- Mansur Yavaş, bu aşamada CHP'den istifa etmiyor.

3- Mansur Yavaş hem CHP'deki gelişmeleri takip ediyor hem de Ekrem İmamoğlu hakkında yargının vereceği kararı bekliyor.

Şartlar olgunlaşmadan hareket etmek istemiyor. Bence istifa etmezse doğru olanı yapar. Yarının ne getireceği belli olmaz."

Yüksel Arslan'dan İmamoğlu'na sert sözler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yakınlığıyla bilinen bağımsız vekil Yüksel Arslan isim vermeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik "Proje Çocuk", "Siyasi kalpazan", "Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek" ve "hangi bayrağa selam durduğu belli olmayan" gibi ifadeler kullandı.

Mansur Yavaş: Onaylamadığımın bilinmesini isterim

Bu paylaşımı alıntılayan Mansur Yavaş ise Yüksel Arslan'a "twitini silmeyi' tavsiye etti.

Yavaş şu ifadeleri kullandı: "Kamuoyunun dikkatine: Bağımsız milletvekili Sayın Arslanın bu açıklamalarını ve yayınladığı metni onaylamadığımın bilinmesini isterim. Ayrıca iyi bilinmelidir ki bu tür açıklamalar benim siyaset tarzıma uymamaktadır. Kendisine tavsiyem bu twiti silmesidir."


Kaynak:Hürriyet

Öne Çıkanlar