Selvi: İmamoğlu'nun diploması iptal edilir mi

Selvi: İmamoğlu'nun diploması iptal edilir mi
Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, İmamoğlu'nun Girne Amerikan Üniversitesi'nden İstanbul Üniversitesi'ne geçişiyle alakalı süreci köşesine taşıdı. Selvi, "Yatay geçişinde yasal bir sorun varsa diploması iptal edilir mi?' ifadelerini kullandı.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, İmamoğlu'nun İstanbul Üniversitesi'ne geçişiyle alakalı süreci köşesine taşıdı. Selvi, yazısında, İmamoğlu'nun diplomasıyla ilgili devam eden tartışmaların odak noktasının İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilip, edilmeme ihtimali olduğunu da vurguladı.

Selvi'nin yazısında ilgili bölüm bu şekilde:

"Ekrem İmamoğlu’nun diploma tartışmasını neden yazıyorum? Ekrem İmamoğlu’nun diploması var. Daha sonra yüksek lisans yapmış. Orada da sorun yok. Tek sorun; Girne Amerikan Üniversitesi’nden İstanbul Üniversitesi’ne yatay geçişinde. O tarihte özel üniversitelerden devlet üniversitesine geçiş var mıydı? Eğer varsa Ekrem İmamoğlu’nun not ortalaması yatay geçiş için yeterli miydi? Yatay geçiş sürecinde babasının arkadaşı ve hemşerisi olan İstanbul Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu’nun rolü neydi?

Kaynak:Hürriyet

Öne Çıkanlar