Selçuk Özdağ’dan saldırganlara verilen cezaya tepki: Bu bir siyasi terör saldırısıdır

Selçuk Özdağ’dan saldırganlara verilen cezaya tepki: Bu bir siyasi terör saldırısıdır
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, kendisine saldıran saldırganlara verilen cezaya saygı duymadığını söyledi. Bu kararın başka saldırılara yol açacağını belirten Özdağ“Bu bir siyasi terör saldırısıdır” dedi.

Özlem Kara

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ Devlet Bahçeli’yi eleştirdikten sonra Ankara'daki evinden çıkıp aracına binerken uğradığı saldırı davasında karar çıktı. Saldırganlara 1 yıl 11 ay hapis cezası verildi.

Verilen cezaya saygı duymadığını belirten Özdağ, kendisine yapılan saldırıyı siyasi terör saldırası olarak nitelendirdi. Verilen cezayı göstermelik olarak da adlandıran Özdağ, Bunlar başka olayların tetikçisidir. Eğer ilk Kemal Bey’e yapılan saldırıda, saldırganların arka planları tam olarak çıkartılsaydı, Erdoğan’da Kemal Bey’i evinde ziyaret etmiş olsaydı Sinan Ateş öldürülmezdi” dedi.

“Bir kere 5 kişi dahi olmaları bunları örgüt yapıyor”

Verilen karara saygı duymadığını belirten Özdağ, “Bu karar Türkiye’deki yargının bağımsız hareket etmediğini gösteriyor. Bu saldırganlar 5 kişi bilinçli olarak evimi bulmuşlar. Plan yapmışlar, silahlı ve sopalı bir şekilde geldiler. Şoförümün arabadan inmemesi için tehdit ettiler. Bana arkadan saldırdılar. Bütün kamera kayıtları belli. Bir kere 5 kişi dahi olmaları bunları örgüt yapıyor. Ama mahkeme bunu yaralama olarak gördü. Benim kafamda 17 dikiş var. Parmaklarım kırıldı” dedi.

“Bu bir siyasi terör saldırısıdır”

Özdağ kendisine saldırıda bulunanların belli ideolojinin insanları olduğunu dile getirerek saldırı sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözlerini hatırlattı. Bahçeli’nin saldırıdan sonraki “Selçuk Bey kendisine kamera koydurdu, kendini dövdürdü” söylemlerine değinen Özdağ, “Bana saldırıda bulunan kişilerden bir tanesi kendi gençlik kollarında başkan yaptı. O nedenle bu davada siyasetin gölgesi vardır. Bu yargı kararı objektif değildi. En azından bu dava Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalıydı.Burada da engel oldular. Benim davamın savcısı bir Cumhuriyet Başsavcısı vekili tarafından tehdit edildi. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine ilişkin mütalaa yazılmıştı. ‘Bunu göndermezsin’ denildi. Göstermelik cezalar verildi. Bunlar başka olayların tetikçisidir” dedi.

Ankara’da bir şehit cenazesinde saldırıya uğrayan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ olayını da hatırlatan Özdağ, “Eğer ilk Kemal Bey’e yapılan saldırıda, saldırganların arka planları tam olarak çıkartılsaydı. Erdoğan’da Kemal Bey’i evinde ziyaret etmiş olsaydı Sinan Ateş öldürülmez veya 50’ye yakın gazeteci ve siyasetçilere saldırılar olmazdı. Bunu ben başka olayların teftikçisi olarak değerlendiriyorum. Bundan sonra başkaları daha çok cesaretlenecek. Bu bir siyasi terör saldırısıdır” şeklinde konuştu.

“Saldırıyı organize olarak görmeyen mahkemeye kör derim”

Özdağ’a saldırısındaki iddianamede adı geçen Suat Yılmazobu’nun Sinan Ateş cinayetinde de ismi geçiyor. Özdağ saldırısının planlayıcısı olduğu iddia ediliyor.

Konuya ilişkin Özdağ ise “Bana yapılan saldırıda Yılmazobu’nun kimliği ile Rent-a Car’dan araba kiralanmış ama şahıslar şöyle diyorlar, ‘onun kimliğini aldığımızdan haberi yoktu’ denerek minareyi çalmışlar kılıfını uzatmışlar. O şahıs aynı zamanda Sinan Ateş davasında da Ayşe Ateş ve Sinan Ateş’in ev adreslerini bulmak konusunda görevlendirilmiş kişi. Orada da bir bağları var. O yüzden bir olayın faillerinden ziyade, eylemin düşünce kısmını, eylemden sonra bunun arka planının yargı tarafından araştırılması lazım. Bizim davamızda her şey açık. Elimizde kamera kayıtları var. Bunların organize olarak bana saldırdıkları kesin. Ama bunu organize olarak görmeyen bir mahkemeye kör derim.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar