Savcılık TÜİK için soruşturmaya yer yok dedi: Özel'den tepki geldi

 
CHP lideri Özgür Özel savcılığın TÜİK için soruşturmaya yer olmadığını açıklamasının ardından Özel'den tepki geldi. Özel,"O savcıya şu çağrıyı yapmak istiyorum, TÜİK'in açıkladığı oranda maaşına zam alsın bakalım marketten alışveriş yapabiliyor mu?" dedi.

CHP lideri Özgür Özel savcılığın TÜİK için soruşturmaya yer olmadığını açıklamasının ardından Özel'den tepki geldi.

Özel'in konuşmasından öne çıkan başlıklar bu şekilde:

TÜİK'e soruyoruz sen bu enflasyonu yüzde 70 buldun ama teyze yüzde 150 buldum diyor. Nasıl buldun deyince ev kirasına baktım 4 bin 850 lira diyor. Bursa'da böyle bir ev varsa TÜİK gelsin tutsun bu evi.

Biz buna suç duyurusunda bulunduk. TÜİK sadece yalan atmıyor, milletin cebine elini atıyor. Onun açıkladığı enflasyon oranına göre emekliye, memura, asgari ücretliye zam yapılıyor.

Biz bunu şikayet edecek yer bulamadık. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Jet hızıyla reddetmişler. O savcıya şu çağrıyı yapmak istiyorum, TÜİK'in açıkladığı oranda maaşına zam alsın bakalım marketten alışveriş yapabiliyor mu?

Herkes geçim zorluğu yaşıyor, takipsizlik kararı vereni vicdansızlıkla suçlamak zorundayım.

Belediye borçları

Şimdi eğer kamu görevlileri görevlerini yaparken bunu aksattılarsa bundan sorumlulardır. Yalnız şöyle bir durum var; AKP olsun MHP olsun CHP olsun, sosyal sigortalar kurumuna parayı ödemeyen kişi bunu zimmetine mi geçirmiş o şehre mi harcamış ona bakmak lazım. SGK ya parayı ödemedi diye belediyelerin üstüne gidiyorlar ama o para oradan kesildiğinde bu teyzenin kursağından kesilecek. Şimdi Tayyip bey bunu mu kesmeye çalışıyor?

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar